Hlavní obsah

Krumlov láká na stará řemesla, divadlo i spirituály

Novinky, Stanislav Dvořák

Bohatý program chystají v Českém Krumlově na září, kdy tam spojí starobylé památky s živou kulturou a řemesly.

Foto: klasteryck.cz

Český Krumlov

Článek

Na klášterním dvoře se 2. září od 10.00 do 18.00 otevře mnoho řemeslných dílen, ve kterých se můžete od hrnčíře, brašnáře, sedláře, knihaře, kováře, pekařky, valchářky či sklářky naučit dovednostem našich předků a vlastnoručně vytvořit tradiční řemeslný výrobek.

Na nádvoří klarisek navíc v 15.00 zahraje Divadlo Navětvi hru o dvou malých domácích skřítcích a jejich velkém dobrodružství Kouzla skřítků. Vstup je zdarma.

Neznámé kláštery

V rámci Dnů evropského dědictví se koná 9. září volně přístupný přednáškový cyklus a komentované prohlídky klášterních prostor s renomovanými českými odborníky.

„Zváni jste například na exkurzi klášterním areálem za účelem srovnávání dispozice klášterů klarisek v Praze a Českém Krumlově s Helenou Soukupovou. Nenechte si ujít ani výjimečnou komentovanou prohlídku s Ivem Janouškem, který představí nejdelší šlechtickou spojovací chodbu v Evropě. Navazující večerní program zahrnuje netradiční prohlídkovou trasu bez průvodce Křížem krážem Klášterem klarisek, zpřístupňující známé i neznámé části kláštera, včetně půdní expozice s gotickými krovy a modelem města či spojovací chodby nad Latránem. Vstup je vždy zdarma,“ sdělila za pořadatele Simona Andělová.

V českokrumlovském klášterním kostele Božího Těla a Panny Marie pak 23. září od 19 hod. zazní staroanglické duchovní písně i moderní spirituály v podání pěveckého sboru International School of Prague. Během Svatováclavských slavností se bude 29. a 30. září v českokrumlovských klášterech i tančit. V pátek a v sobotu vystoupí účastníci Mezinárodního folklórního festivalu. Českokrumlovská scéna připravila také čtyři pohádky z Fimfára Jana Wericha.

Všechny podrobnosti najdete na www.klasteryck.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám