Hlavní obsah

První den Sázavafestu nabízí zpěváka i zpěvačku roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V lesoparku areálu zámku ve Světlé nad Sázavou začíná ve čtvrtek 17. ročník hudebního festivalu Sázavafest. Do nedělního rána se na něm na třech scénách představí několik desítek interpretů. Čtvrteční program mimo jiné nabídne koncerty držitelů cen Akademie populární hudby v kategoriích zpěvačka a zpěvák roku Lenny a Thoma Artwaye.

Foto: Petr Horník, Právo

Lenny

Článek

Vystoupí skupiny Nebe, Atmo Music, Slza nebo Mandrage. Na své si přijdou i starší návštěvníci. Pro ně pořadatelé připravili vystoupení Václava Neckáře. Na příznivce tvrdší rockové hudby čeká vystoupení kapely Doga. Jazzovou muziku přiveze zpěvačka Jana Koubková, punkrock Rybičky 48, pop Olga Lounová a písničkáře zastoupí Pekař.

Dále vystoupí například Michal Hrůza, Xindl X, Čechomor, skupina Jelen, Peter Nagy, Miro Žbirka, Aneta Langerová nebo Mig 21. Ze zahraničních hostů budí největší pozornost Thomas Anders ze skupiny Modern Talking, která slavila největší úspěchy na přelomu 80. a 90. let.

Festival Sázavafest zaznamenal v tomto ročníku organizační změny. Ředitelkou se stala Andrea Zdarsová, organizační tým se rozrostl o nového hudebního dramaturga.

Akce Sázavafest před lety začínala v Týnci nad Sázavou, pokračovala v Sázavě a v Kácově na Kutnohorsku, kde se konal jubilejní 10. ročník. Další dva ročníky se uskutečnily v prostorách bývalých kasáren v Benešově, čímž byla porušena tradice konání akce v bezprostřední blízkosti řeky Sázavy. V posledních letech se festival koná v prostředí zámeckého lesoparku, který je v centru Světlé nad Sázavou a zároveň v blízkosti řeky.

Reklama

Výběr článků

Načítám