Hlavní obsah

Clooney, Damon i Coenové v černé komedii Suburbicon

Právo, jaš

Suburbicon je idylická předměstská část na území Spojených států. Vyznačuje se cenově dostupnými domy a nádherně upravenými trávníky.

Trailer k filmu Suburbicon: Temné předměstí

 
Článek

Filmový fanoušci taková místa znají z různých amerických snímků a vědí, že pro mnohé americké rodiny je to vysněný ráj.

Totéž si v roce 1959 myslela i rodina Lodgeových. Postupně však zjišťuje, že s jejím okolím není všechno v pořádku, a tak si musí hlava rodiny, Gardner Lodge, zvykat na nečekané vraždění a násilí.

Temné předměstí

Zní to velmi temně, nicméně už z traileru k novému filmu režiséra George Clooneyho je cítit výrazná dávka černého humoru, který upozorňuje na to, že v tomto případě nepůjde o kriminální thriller, ale především o parodickou reflexi amerického snu a zdánlivě dokonalého maloměšťáctva.

Při pohledu na jména tvůrců je pak patrné, že to bude zajímavé a zábavné. Režisérem filmu, který se v české distribuci bude jmenovat Suburbicon: Temné předměstí, je aktivistický a kritický Clooney a scénář je z pera bratří Coenů, kteří mají na černohumorné kriminální filmy z maloměst už skoro licenci. Přispěli jim také Clooney a Grant Heslov.

Herecké pole filmu tvoří Matt Damon, Julianne Mooreová, Josh Brolin, Oscar Isaac, Owen Conway, Glenn Fleshler, Megan Fergusonová, Jack Conley, Noah Jupe a další.

Do českých kin se snímek dostane 9. listopadu a fanoušci uvedených filmových osobností na něj jistě netrpělivě čekají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám