Hlavní obsah

Hrady jsou komplet. Müller, Klus, Mig 21, Bílá, Arakain či Mládek

Novinky, Stanislav Dvořák

Kompletní a definitivní program zveřejnil putovní festival Hrady CZ. Koná se například na Točníku, Bezdězu, Švihově a dalších hradech.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tomáš Klus

Článek

Festival Hrady CZ začne v pátek a sobotu 14. a 15. července na hradě Točník. Dále se koná vždy o víkendu na Kunětické hoře, Švihově, Rožmberku nad Vltavou, Bezdězu, Veveří, Hradci nad Moravicí a Bouzově, a nakonec zavítá i na Slovensko, na hrad Červený Kameň.

Novinkou je letos například Arakain s Lucií Bílou, velkým lákadlem bude také Richard Müller.

Foto: Universal

Richard Müller

„V roce 2005 Richard Müller zahajoval úplně první ročník festivalu pro několik stovek lidí. Byly to tehdy velmi pěkné koncerty se zajímavou hradní atmosférou. Vzpomněli jsme si na něj po letech a jsme zvědaví, jak jeho osvědčené nesmrtelné hity přijme třeba desetitisícihlavé publikum,“ řekl jeden z organizátorů Michal Šesták.

Na programu jsou i Tomáš Klus, Mig 21, No Name, Olympic, Wohnout či Visací zámek, na hradě Veveří vystoupí exkluzivně Ivan Mládek s Banjo Bandem. Dále přijedou Anna K., Xindl X, Sto zvířat, Plexis nebo Portless.

Foto: Martin Linhart

Anna K. nahrála album o světle ve svém životě.

Partnerem festivalu je Národní památkový ústav, festivalová vstupenka tak bude zahrnovat i vstup na prohlídkové okruhy jednotlivých památek zdarma. Národní památkový ústav vyhlašuje fotosoutěž pro návštěvníky festivalu o nejlepší fotku festivalového hradu.

Od 14. července do 10. září mohou návštěvníci posílat své fotky hradů vyfocené na festivalu Hrady CZ na klickpamatkam1@gmail.com. Autoři deseti nejlepších fotek získají volnou vstupenku na vstup do jakéhokoli objektu ve správě NPÚ.

Festival Hrady CZ se odehraje na Točníku ve Středočeském kraji (14.–15. 7.), na Kunětické hoře v Pardubickém kraji (21.–22. 7.), na Švihově v Plzeňském kraji (28.– 29. 7.), v Rožmberku nad Vltavou v Jihočeském kraji (4.–5. 8.), na Bezdězu v Libereckém kraji (1.–2. 9.), na Veveří v Jihomoravském kraji (11.–12. 8.), na Hradci nad Moravicí v Moravskoslezském kraji (18.–19. 8.), na Bouzově v Olomouckém kraji (25.–26. 8.) a na slovenském hradě Červený Kameň (10. 9.).

Vstupenky jsou v prodeji na ceskehrady.cz před akcí za 820 korun, na místě pak za 890 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám