Hlavní obsah

Filmové premiéry: Skokan, Smrtihlav, Král Belgičanů a Mumie

Právo, Věra Míšková

Splnit si svůj sen, i když je člověk Rom, chce hrdina filmu Petra Václava Skokan. Atentát na Heydricha je tématem zahraničního filmu Smrtihlav. Král Belgičanů je road movie i satirická komedie o panovníkovi, který se vydává na nečekaně dobrodružnou cestu napříč Balkánem. Mumifikovaná egyptská princezna a Tom Cruise se střetnou v akčním filmu Mumie.

Upoutávka na film SkokanVideo: Pilot Film

 
Článek

Skokan

Zlodějíček Julius byl zrovna propuštěn z vězení. Slunce svítí, ale představa budoucnosti na teplickém předměstí rozhodně nezahřeje a navíc je tu téměř jistota, že do zimy bude Julius zpátky v base. V televizi mluví o nějakém festivalu v Cannes. Nějaký opilec, neherec, tam prý dostal cenu za film a stal se hvězdou. Jasně, jedu do Cannes! Jak? Stopem...

Skokan, Česko 2017, road movie, 94 min., režie: Petr Václav, hrají: Julius Oračko, Zdeněk Godla, Klaudia Dudová, Milan Cifra a další.

Smrtihlav

Upoutávka na film SmrtihlavVideo: Bontonfilm CZ

Po loňském Anthropoidu je Smrtihlav dalším zahraničním filmem, který se věnuje atentátu na Heydricha. Od většiny předešlých zpracování se však liší tím, že vedle československých parašutistů sleduje i život a vzestup samotného Heydricha. Film vznikl na základě knihy HHhH Francouze Laurenta Bineta, jejíž název znamená Himmlers Hirn heisst Heydrich, neboli Himmlerův mozek se jmenuje Heydrich.

Smrtihlav, Francie/VB/USA, 119 min., režie: Cédric Jimenez, hrají: Jason Clarke, Rosamund Pike, Jack O´Connell, Jack Reynor, Mia Wasikowska a další.

Král Belgičanů

Upoutávka na film Král BelgičanůVideo: ArtCam

Král Nicolas III se musí vrátit ze státní návštěvy Turecka, aby zachránil království. Ale právě když se chystá k odjezdu, zasáhne Zemi sluneční bouře, vzdušný prostor je uzavřen a nefungují žádné telekomunikační prostředky. Turecká bezpečnost chladně zamítne návrh, aby se král vrátil domu pozemní cestou. Ten však nemá v úmyslu čekat, až bouře skončí.

Král Belgičanů, Belgie/Nizozemsko/Bulharsko 2016, 94 min., režie: Jessica Woodworthová, Peter Brosens , hrají: Peter Van den Begin, Bruno Georis, Lucie Debay další.

Mumie

Upoutávka na film MumieVideo: CinemArt

V Egyptě se před dvěma tisíci lety ambiciózní princezna Ahmanet chystala převzít vládu po otci a neváhala se k tomu spojit s temnými silami a provádět věci, z nichž tuhla krev v žilách. Potrestali ji mumifikací zaživa a pohřbili tak, aby ji nikdo nenašel. Jenže o dva tisíce let později se v místě jejího věčného odpočinku ocitli dobrodruh Nick a archeoložka Jenny...

Mumie, USA 2017, akční, 110 min., režie: Alex Kurtzman, hrají: Tom Cruise, Sofia Boutella, Annabelle Wallisová, Russell Crowe a další

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám