Hlavní obsah

Nová alba: Linkin Park, Papa Roach, Chinaski i Pokáč

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned několik výrazných umělců se rozhodlo poslat na trh v tomto týdnů své nové desky. Třeba Linkin Park, kteří míří i k nám na festival Aerodrome, dále Chinaski, Papa Roach, Pokáč či Portless. Je vskutku z čeho vybírat.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová alba 20. týden

Článek

Linkin Park: One More Light

Foto: Warner Music

Nová alba

Sedmé studiové album amerických Linkin Park je pozoruhodné v kontextu vývoje formace. Ta na něm skoro až popřela rockové kořeny a natočila víceméně popovou desku. Je to výsledek její tvůrčí chuti a přirozeného hudebního vývoje, kterým hudebníci procházejí. Profesně je to dobrá práce.

Papa Roach: Crooked Teeth

Foto: Big Machine

Nová alba

Americká formace Papa Roach přináší další album, na kterém dává rockové hudbě silný melodický náboj. Je stále ve skvělé formě, tedy v takové, v níž se nacházela už na konci devadesátých let, kdy žala první úspěchy.

Chinaski: Není nám do pláče

Foto: BrainZone

Nová alba

Nová nahrávka kapely Chinaski vznikala pod producentským dohledem Grega Havera. Tentokrát ovšem muzikanti na několik písniček tým rozšířili o další posilu, producenta Stefana Skarbeka. Postupně nahrávali v Austrálii, londýnských Dean Street Studios, na Novém Zélandě nebo v kalifornské poušti.

Pokáč: Vlasy

Foto: Warner Music

Nová alba

Pokáčův albový debut je slovně i hudebně barevný. Pokáč umí napsat profesně dobré texty s obsahem, jeho skladby mají melodie i smysl. Rozhodně je to jeden z nejzajímavějších tuzemských počinů, který v prvním roce vyšel.

Portless: Back

Foto: archív kapely Portless

Nová alba

Druhé album české skupiny Portless je podpořeno přítomností rappera Henryho D. Kapela se svým soundem vrátila do první poloviny devadesátých lat. Je totiž agresivní, špinavý a syrový. Pokud desce něco chybí, pak to jsou písně chytlavé na první poslech.

Erasure: World Be Gone

Foto: Mute

Nová alba

Britská kapela Erasure vydává sedmnácté studiové album, se kterým se chystá v srpnu i do České republiky, kdy bude předskakovat na koncertu Robbieho Williamse. Nepřekvapí, že na něm zase přináší synthpop tak, jak jsme u ní zvyklí.

The Kooks: The Best Of... So Far

Foto: Universal Music

Nová alba

Po oznámení svého turné Best Of, které se vyprodalo v Británii za kratší dobu než za týden a v pátek 26. května se zastaví v Praze, oznámili The Kooks vydání kolekce svých největších hitů. Obsahuje klasické singly a oblíbené skladby fanoušků.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám