Hlavní obsah

V Cannes vypískali Netflix, film měl podivný obraz

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Posměšky diváků skončila projekce filmu Okja od společnosti Netflix na filmovém festivalu v Cannes. Chyběla totiž část obrazu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Upoutávka na film OkjaVideo: Netflix, Reuters

 
Článek

Očekávaný film Okja se na velké plátno „nevešel“. Vršek a spodek obrazu kamsi zmizely. Projekce byla proto přerušena. Později byla chyba napravena a film promítli znovu.

Mezi přítomnými se rozjely i spekulace, že jde o úmyslnou sabotáž internetové společnosti Netflix, dodal server The Hollywood Reporter. Mluvčí firmy to nechtěl komentovat.

Letošní festival v Cannes má být pro rostoucí Netlflix přelomový, protože má dva filmy v soutěži, ačkoliv jde o internetovou produkci a uvádění v kinech je pro ně nepodstatné. Ani aktuální filmy Okja (režie Bong Joon Ho) a The Meyerowitz Stories (režie Noah Baumbach) ve většině zemí do kin nepůjdou.

Někteří lidé z filmového světa to kritizují jako „nebezpečný precedens“. Festival v Cannes už minulý týden přišel s novým požadavkem, že soutěžící filmy budou muset být ve Francii v opravdové kinodistribuci.

Reklama

Výběr článků

Načítám