Hlavní obsah

Vznikne nový Hellboy bez Rona Perlmana

Právo, Jiří Štraub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O obnovování franšíz není momentálně ve filmu nouze. Nové verze se letos dočká Spider-Man snímkem s podtitulem Homecoming (do českých kin bude uveden 6. července) a nevyhne se jí ani Hellboy. Byly totiž ohlášeny práce na projektu Hellboy: Rise Of The Blood Queen.

Foto: Profimedia.cz

Ron Perlman už si Hellboye nezahraje. Na snímku z roku 2008.

Článek

Vypadá to, že jako režisér bude na projektu pracovat Neil Marshall, tvůrce, který má zkušenosti především v oblasti hororu (Pád do tmy, Psí vojáci). Na kontě má ale i režii řady seriálů. Podílel se například na některých dílech populární Hry o trůny.

„Hra o trůny mi určitě otevřela dveře, abych pracoval mnohem více pro televizi,“ řekl v roce 2014 magazínu Vanity Fair. „Nemusí se to ale nutně projevit ve filmovém světě.“

Se seriály toho má dost společného i David Harbour, který je zmiňován jako nový představitel Hellboye a jehož mají poslední dobou fanoušci v povědomí díky roli v hororové sérii Stranger Things. Hororoví tvůrci pravděpodobně v nadcházející podobě Hellboye neupustí od svého stylu. Film totiž bude divákům do sedmnácti let přístupný pouze v doprovodu dospělé osoby.

Foto: Profimedia.cz

David Harbour má být novým představitelem Hellboye

Zmiňovaný a ohlašovaná jména také znamenají, že s novým Hellboyem už nebudou mít nic společného ani herec Ron Perlman, ani režisér Guillermo del Toro. Oba přitom tvořili důležité pilíře minulé série. Hellboy se naposledy na plátně objevil v roce 2008 ve snímku s podtitulem Zlatá armáda. Týdeník Variety minulý rok uvedl, že se Perlman snaží o to, aby vznikl třetí díl.

Hellboye vytvořil v devadesátých letech komiksový scénárista a kreslíř Mike Mignola, který ještě předtím spolupracoval s vydavatelstvími Marvel a DC. Mignola také dělal na scénářích k Toroovým filmovým adaptacím a podílí se i na scénáři k Hellboy: Rise Of The Blood Queen

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám