Hlavní obsah

Na jubilejním Čarodějálesu v Brně zahrají Clawfinger, Dog Eat Dog či Bárta s Alicí

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Zahraniční kapely Clawfinger či Dog Eat Dog a také čeští muzikanti jako Tři sestry s Lou Fanánkem Hagenem nebo Dan Bárta s Alicí, to jsou jen některá jména z nabídky letošního Čarodějálesu. Největší brněnský open-air hudební festival se koná 28. a 29. dubna v přírodním areálu brněnské Riviéry.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Festival spojený s pálením čarodějnic patří už několik let mezi nejvýznamnější hudební akce v Brně i v republice.

Článek

Multižánrový Čarodějáles už několik let zahajuje festivalovou sezónu na jižní Moravě. Letošní ročník je jubilejní desátý.

„Snažíme se vždy o představení vysoce kvalitních uskupení. Snažíme se o zachování určitého charakteru a samozřejmě nesmí na něm chybět ani oblíbená atrakce, kterou je nejen pálení čarodějnice, ale i třeba vyhlášení nejlepšího kostýmu a podobně,“ poznamenává za pořadatele hudebník Josef Buchta.

Pátek 28. dubna bude festival věnován zejména punkovým kapelám. Vystoupí Visací zámek, který slaví 35 let na české punkové scéně, Slobodná Európa SK, což je legenda slovenského punku, a Plexis, nejvýraznější stálice pražského punku. Zahrají také Tři sestry s Lou Fanánkem Hagenem, což jsou zase hvězdy takzvaného pub-rocku.

Pořadatelé čekají 12 tisíc lidí

V sobotu se pak představí rap-metaloví Clawfinger ze Švédska nebo nizozemský „indie“ objev Kensington.

„Dále americká hardcoreová legenda Dog Eat Dog. Z Anglie přiletí The Quemists, kteří si podmaňují publikum po celém světě. Z české scény pak Tata Boys, Dan Bárta a Alice nebo XIII. století,“ dodává Josef Buchta.

Čarodějáles si dává za cíl zařadit se mezi top české festivaly typu Colours of Ostrava nebo Rock for people. Pro letošek se pořadatelé v Brně připravují až na 12 tisíc lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám