Hlavní obsah

Bubeník Miloš Meier vystoupí na festivalu v Soulu

Právo, Jaroslav Špulák

Český bubeník Miloš Meier vystoupí na prestižním Seoul Drum Festivalu v jihokorejském Soulu. Odehraje se 2. a 3. června a on se objeví v programu mezi nejlepšími bubeníky světa. Meier je členem skupin Dymytry, Michal Pavlíček Trio či Supergroup. Hrál rovněž v Leaders! Kamila Střihavky, v kapele Daniela Landy, BSP, Stroy a dalších.

Miloš Meier na festivalu v NizozemskuVideo: archív M. Meiera

 
Článek

„V minulosti už jsem hrál na prestižních bubenických festivalech třeba ve Španělsku, Německu nebo Itálii, loni jsem vystupoval na festivalech v polské Varšavě a v Nizozemsku. Na těchto akcích mám vždy možnost se setkat s bubenickými esy z celého světa, s muzikanty, které obdivuji, a hrát s nimi na stejném pódiu. Právě z nizozemského Drum World Festivalu je video, ve kterém mluvím o svých pocitech bezprostředně po skončení vystoupení,“ řekl Novinkám.cz Meier.

Pokud jde o Seoul Drum Festival, uskuteční se letos podevatenácté. Obvykle ho navštěvují asi tři tisíce fanoušků.

Foto: archív M. Meiera

Miloš Meier prošel několika skvělými kapelami.

„Jsem i nadšený z vstřícného jednání pořadatelů i z opravdu skvělých podmínek, za kterých tam budu hrát. Ty jsou jednoznačně jedny z nejlepších, jaké jsem v kariéře zatím zažil. Překvapila mě i první jejich propagace festivalu s mým obrázkem na titulu. Zajímavostí je, že by byli rádi, kdybych do svého programu zapojil i nějaké ukázky slavných světových rockových a metalových hitů. Momentálně zvažuju, jak to celé pojmu,“ prozradil bubeník.

Miloše Meiera je možné vidět hrát sólově i v České republice. V květnu a červnu bude na Drumming Syndrome Tour, na němž bude prezentovat bubenická sóla a skladby v programu dlouhém dvě hodiny.

Reklama

Výběr článků

Načítám