Hlavní obsah

Film podle seriálu Panství Downton má přijít už brzy

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fanoušci oceňovaného seriálu Panství Downton se můžou těšit na celovečerní film. Natáčet by se snad mohlo už letos, uvedla BBC s odvoláním na jednoho z herců.

Foto: ITV

Ze seriálu Panství Downton

Článek

Jeremy Swift, který hrál v seriálu Septima Spratta, řekl, že herci už obdrželi scénáře, ale oficiální potvrzení natáčení stále nepřišlo. Seriál, který se stal téměř všude po světě hitem, skončil v roce 2015. Hned se spekulovalo o pokračování.

„Existuje filmový scénář, který nám všem rozeslali, ale najednou zmizel z e-mailové schránky jako ve filmu Mission Impossible,” prohlásil záhadně Swift. Filmování se prý zdržuje kvůli tomu, že není možné všechny sehnat. Mnozí herci se v seriálu proslavili a rozletěli se do světa.

Je to ve vývoji...

Společnost Carnival Films, která má film produkovat, jen potvrdila, že scénář existuje a je ve vývoji: „Pořád nejsou pevně dané plány, kdy by se měl film natáčet. Až budou plány jisté, vydáme v pravý čas oznámení.”

Panství Downton sledovalo osudy britské aristokratické rodiny od roku 1912 do dvacátých let. Hlavní role dostali Hugh Bonneville a Elizabeth McGovernová. Seriál sklízel značné úspěchy u kritiky i diváků, obdržel několik cen Bafta, Zlatý glóbus a Emmy.

„Proč měl seriál takový dopad a zasáhl tolik lidí po celém světě všech národností, věkových skupin a typů, to vysvětlit nemůžu. Ale vím určitě, jak jsme všichni vděční za to, že jsme mohli něco tak unikátního zažít,” řekl v roce 2015 hlavní autor projektu Lord Fellowes.

Reklama

Výběr článků

Načítám