Hlavní obsah

Na Colours rockově-elektroničtí Justice, Teleman či Bowieho saxofonista

Novinky, Stanislav Dvořák

Pořadatelé hudebního festivalu Colours of Ostrava ve čtvrtek uvedli, že seznam letošních hlavních hvězd je dokončen. Aktuálně přibyli Justice, Teleman či saxofonista Donny McCaslin.

Foto: colours.cz

Justice

Článek

„Přibylo nám poslední velké jméno, kapela Justice,” poznamenala ve čtvrtek ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Francouzská elektronická dvojice Justice se ve svém žánru prosadila debutovou deskou Cross a získala i první nominace na Grammy a MTV Video Music Awards. Inspirují se v technu, ale i ve funku a rocku a metalu. Druhé album Audio, Video, Disco využívalo prvků „sedmdesátkového” classic rocku. Loni vydali své poslední, třetí album Woman. Navštěvují s ním velké festivaly a haly. Podle tvrzení pořadatelů nejde jen o dýdžeje, půjde o „live show v plné parádě”.

Jazzovou scénu letos reprezentuje třeba Donny McCaslin, který nahrál s Davidem Bowiem jeho poslední album Blackstar. Za pozornost stojí americká soulová kapela St. Paul & The Broken Bones, jejíž frontman je znám živelným projevem a pohybem na pódiu. Keith Richards z Rolling Stones o něm řekl, že je „jako kočka, co umí předvést Otise Reddinga”.

Nově potvrdili účast i indie-popoví Teleman a němečtí elektronici Roosevelt. Zpěvák Michal Hrůza chce své příznivce překvapit vystoupením s Janáčkovou filharmonií Ostrava.

Foto: Colours of Ostrava

Norah Jones

Druhým ročníkem pokračuje diskusní fórum Melting Pot. „Rozmáchneme se na několik scén, na jeden den zabereme Gong. Budeme na scénách různých velikostí. Dotkneme se silně oblasti vzdělávání a reforem, osobního rozvoje, ekonomie, inovací, budeme mít krásnou literární a cestovatelskou scénu,” řekl za pořadatele Antonín Parma.

Diskuse se zúčastní mimo jiné vysokoškolský profesor Milan Zelený, americká novinářka a specialistka na bezpečnost Sharon Weinbergerová a indický informatik Sugata Mitra.

Hlavními hvězdami Colours of Ostrava budou 19. až 22. července vedle již jmenovaných americká zpěvačka Norah Jones nebo Jamiroquai, Imagine Dragons, Midnight Oil a Moderat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám