Hlavní obsah

Festival sci-fi filmů Future Gate bude v Praze, Brně i Ostravě

Čtvrtý ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate se uskuteční od 23. do 26. února v pražském Biu Oko, od 1. do 4. března v brněnském Artu a nově i v Ostravě, kde bude čerpat z genia loci oblasti Dolní Vítkovice. V kinosálu Světa techniky se představí od 17. do 18. března. Letošní téma se nese ve znamení vztahu lidstva a inteligentních strojů.

Článek

V programu se objeví novinky i kultovní snímky žánru science fiction, oznámil mluvčí přehlídky Andrej Štůla. „Nebude chybět první Terminátor, film z roku 1984, který stvořil hned dvě legendy: režiséra Jamese Camerona a kyborga zabijáka T-800 s rakouským přízvukem v podání Arnolda Schwarzeneggera. Dalšími prezentovanými snímky bude například druhý nejnavštěvovanější film všech dob, silný příběh o přátelství s nádhernou hudbou Johna Williamse, mistrovský kousek Stevena Spielberga E.T. mimozemšťan,” uvedl Štůla.

Z novinek jmenoval například francouzsko-britskou bláznivou komedii Moonwalkers se skvělým hereckým obsazením o přistání, nebo spíše nepřistání, na Měsíci, dále sci-fi Bílý král nabízející svět podobný tomu orwellovskému a také japonský animovaný úlet, který učaroval festivalovému publiku napříč kontinenty, Nova Seed. Je dílem jediného muže, Nicka DiLiberta, který jej napsal, režíroval a animoval.

Jedinečnou atmosféru přehlídky zajistí výstava robotů, expozice obrazů předních českých sci-fi kreslířů, fanoušci v kostýmech známých hrdinů i futuristický bar. „Festival doplní tematické přednášky a besedy se zajímavými hosty,” dodal mluvčí.

Více o festivalu, který uvede šest celovečerních snímků a blok filmů krátkých, a jeho doprovodném programu je na adrese www.futuregate.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám