Hlavní obsah

Iva Janžurová bude poprvé režírovat

Novinky, Stanislav Dvořák

Jedna z nejznámějších českých hereček se pustí do režie. Iva Janžurová pro svůj debut zvolila hru amerického dramatika Tennesseeho Williamse Báječná neděle v parku Crève Coeur, která má mít premiéru 6. dubna v pražském Divadle Kalich.

Foto: Petr Horník, Právo

Iva Janžurová

Článek

Iva Janžurová má za sebou nespočet rolí v divadle, ve filmu a v televizi, naposledy ji diváci mohli vidět třeba v komedii Teorie tygra a v seriálu Doktor Martin. O režii se však nikdy nepokoušela.

„Tennessee Williams je pro mne tím nejvýsostnějším dramatickým autorem a vždy bylo mým snem sejít se s jeho dokonalými kresbami lidských duší na jevišti,“ vysvětlila své rozhodnutí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

„Příliš se nesvěřuji. V tom jsme si s maminkou podobné,“ tvrdí herečka Sabina Remundová.

V komedii Báječná neděle v parku Crève Coeur už jednou hrála v 80. letech v Divadle na Vinohradech, nyní jako režisérka obsadí do stejné role dceru Sabinu Remundovou. Dalších rolí se ujmou Barbora Munzarová a Lucie Žáčková a v jedné vedlejší se objeví i sama režisérka.

Dojemná komedie Báječná neděle v parku Crève Coeur se točí kolem čtyř ženských hrdinek, které by chtěly uniknout z nudné šedivé reality svých životů. Touží po romantice a dobrodružstvích, která jsou pro ně nedostupná. Když se ve společenské rubrice místního nedělníku objeví jisté oznámení, všechny je vyburcuje k aktivitě.

Reklama

Výběr článků

Načítám