Hlavní obsah

Festival krátkých filmů myslí na děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Může se chobotnici vzbouřit jedno chapadlo? Co se stane panu Hříbkovi, kterému kdosi ukradne klobouček? Proč se nemáme smát vlkovi, který tančí balet? Již potřetí Festival krátkých filmů Praha ve spolupráci s Aeroškolou připravil v kině Aero a Bio Oko speciální program pro malé filmové fanoušky a jejich rodiče. Festival krátkých filmů Praha, jehož 12. ročník se koná od 18. do 22. ledna v kině Světozor a Pilotů, nabídne v rámci sekce Pragueshorts dětem krátké filmy z celé Evropy.

Foto: Pragueshorts.com

Hodinový program mohou navštívit rodiče s dětmi od 5 do 8 let.

Článek

„Pragueshorts dětem se bude promítat hned dvakrát, a to v sobotu 21. ledna v kině Bio Oko a v neděli 22. ledna v kině Aero, vždy v 15 hodin. Dětský dramaturgický tým letos vybral sedm filmů a to z Německa, Francie, Slovinska a nechybí ani zástupce z ČR. Malým divákům nabídneme možnost prožít spoustu filmových dobrodružství. Nejen s vlkem s vášní pro balet, chobotnicí, panem Hříbkem, ale třeba i s princem Ki Ki Do. Na projekce navíc navazuje 90 minut aktivit, během kterých se děti nejen dostatečně vyřádí, ale pod vedením zkušených lektorů mohou rozvíjet svou fantazii a kreativitu,“ řekla koordinátorka sekce Pragueshorts dětem Anna Purkrábková.

Program pořádá Festival krátkých filmů Praha ve spolupráci s Aeroškolou.

„Na pohádky bude již tradičně navazovat aktivní program pro děti přímo v sále. Tentokráte si popovídáme o zvířecích hrdinech, které uvidíme v pohádkách, ale i o těch, které znáte z jiných filmů. Řekneme vám, jak se vlastně se skutečnými zvířecími herci zachází, aby dokázali správně ztvárnit svou roli, jak takové natáčení se zvířaty vypadá, i jakými triky lze skutečné zvíře ve filmu nahradit. Nakonec si pak všichni vlastního zvířecího herce vyrobíme,“ vysvětlila Linda Arbanová z Aeroškoly a dodává, že pravidelný cyklus pro rodiče s filmumilovnými dětmi pořádá kino Aero každou neděli, a kino Bio Oko každou sobotu. Více na www.pragueshorts.com.

Reklama

Výběr článků

Načítám