Hlavní obsah

Tranzovní Maroko, rumunské Fanfare i korejský post-rock v Akropoli

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

World music všeho druhu zažije v roce 2017 pražský Palác Akropolis. Rumunská dechovka Fanfare Ciocarlia tam vystoupí už 1. března, Master Musicians of Jajouka led by Bachir Attar z Maroka 10. dubna. A to není zdaleka všechno.

Článek

Fanfare Ciocarlia je velmi známá rumunská dechová kapela vystupující po celé Evropě. Někdy se jí přezdívá „nejrychlejší romská dechovka“. Hraje už dvacet let a v pražské Akropoli má letos představit své nové album Onwards to Mars.

Pod složitým názvem Master Musicians of Jajouka led by Bachir Attar se skrývá skupina z marocké vesničky Jajouka. Lehce tranzovní magická hudba severoafrických pištců zaujala mimo jiné Rolling Stones, Patti Smith, Billa Laswella nebo Johna Scoffielda, kteří si s nimi zahráli.

Foto: rachot.cz

Hudaki Village Band

Tajemný korejský post-rock přivezou 12.dubna Jambinai, kteří svůj elektrický zvuk ozvláštňují tradičními východoasijskými nástroji hae gum, piri nebo geomungo. Jejich nové album nese název Hermitage (Bella Union).

Ukrajinský folklór předvede 28. března opět v Paláci Akropolis Hudaki Village Band. Do 8. ledna platí na všechny koncerty speciální nabídka levných vstupenek, které najdete na stránkách rachot.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám