Hlavní obsah

Zpěvačka nesmí do pořadu Ellen DeGeneresové, označila gaye za zvrhlíky

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moderátorka Ellen DeGeneresová, která se hlásí k homosexuální orientaci, potvrdila, že zpěvačka Kim Burrellová nebude vystupovat v jejím pořadu po projevu v houstonském kostele namířeném proti homosexuálům.

Foto: Profimedia.cz

Ellen DeGeneresová

Článek

„Pro všechny, co se na to ptají, Kim Burrellová nebude vystupovat v mém pořadu,“ vzkázala moderátorka.

Záznam z kostela, který proniknul na veřejnost, dosvědčuje, že zpěvačka označila homosexualitu za zvrácenou, a dokonce řekla, že homosexuálové budou v roce 2017 umírat, ale bližší vysvětlení už nedodala.

V televizi měla vystupovat společně s hudebníkem Pharrellem Williamsem, který zareagoval slovy: „Odsuzuju jakékoli nenávistné projevy. V tomhle světě není místo pro předsudky. Největší naděje vkládám do přijímání všech a lásky ke všem lidem nejen v roce 2017.“

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka Kim Burrelová přednesla svou drsnou řeč v kostele.

Fanoušci DeGeneresové ji sami vyzvali, aby zpěvačku do televize nebrala, a založili i internetovou petici. Burrellová trvá na tom, že se omlouvat nebude, ale později se k záznamu z kostela přece jen dodatečně vyjádřila, i když poněkud nejasným způsobem.

”Nikdy jsem neřekla, že všichni gayové půjdou do pekla. Mluvila jsem o hříchu... Já vás miluju a Bůh vás miluje, ale nenávidí hřích ve vás i ve mně. Vše, co je proti boží přirozenosti,“ uvedla.

Připomněla také, že její „nepřátelé“ zveřejnili jen část původního projevu. Burrellová se hlásí ke křesťanství a zpívá gospelové písně. Momentálně spolupracovala na hudbě k filmu Hidden Figures o třech černošských vědkyních (Katherine G. Johnsonové, Dorothy Vaughanové a Mary Jacksonové), které stály za kosmickým letem Johna Glenna v roce 1962.

Reklama

Výběr článků

Načítám