Hlavní obsah

Hřebejkovo Zahradnictví má vánoční trailer

Novinky, Stanislav Dvořák

Filmová retro trilogie Zahradnictví Jana Hřebejka zveřejnila vánočně laděný trailer. Na první díl mohou diváci zajít do kin už v dubnu.

Trailer k filmu Zahradnictví: Rodinný přítel Video: Cinemart

 
Článek

Filmy se jmenují Rodinný přítel, Dezertér a Nápadník. Po premiéře (27. dubna 2017) má během jednoho roku následovat druhý díl (28. září) i třetí díl (16. listopadu).

Hlavní role v rozsáhlém příběhu o jedné české rodině během 20. století si zahráli Ondřej Sokol, Jiří Macháček, Aňa Geislerová, Klára Melíšková, Gabriela Míčová, Martin Finger, Anna Fialová, Ivan Lupták, Filip Březina a David Novotný. První díl Rodinný přítel se odehrává za německé okupace, kdy tři ženy (Ela, Bedřiška a Vilma) čekají na návrat svých vězněných mužů (jedním z nich je Jindřich známý z Pelíšků).

Foto: Miroslav Kučera

Gabriela Míčová, Aňa Geislerová a Klára Melíšková

„Přímo před očima se mi rekonstruují rodinné legendy, je to pro mě strašně silný zážitek. Příběh vychází skutečně z některých zásadních okamžiků naší rodinné historie. Pracoval jsem na tom dlouho a bylo docela těžké prosadit takovou epickou věc do výroby tak, aby to mělo vše, co to potřebuje. Jsem nesmírně vděčný producentovi, že se do toho odvážného kusu s námi pustil,“ řekl Novinkám v létě scenárista Petr Jarchovský.

Foto: Miroslav Kučera

Jiří Macháček

První díl je podle něj nostalgická love story, druhý spíše drama s groteskními přesahy, které se svou poetikou blíží třeba filmu Musíme si pomáhat. Na závěr si prý diváci oddechnou u „trojky“, která má být komedií.

Reklama

Výběr článků

Načítám