Hlavní obsah

Vzpomínání na Arnošta Lustiga

Právo, cg

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vzpomínkový večer na spisovatele Arnošta Lustiga, který by se ve středu dožil 90 let, uspořádala včera Společnost Franze Kafky, jejímž byl čestným předsedou. „Arnošt Lustig je pro nás stále životní inspirací pro svou odvahu, lidskost a chuť překonávat překážky. Musíš mít nepřítele, abys byla silnější, říkával,“ uvedla ředitelka společnosti Markéta Mališová.

Foto: archiv Právo

Nezapomenutelný spisovatel Arnošt Lustig

Článek

Na sídle společnosti v Široké ulici v Praze má Arnošt Lustig také pamětní desku. Vzpomínali na něho sestra Hana Hnátová, Eva Weilová-Smolková, Olga Hostovská, Eva Perusicová, Milan Cieslar nebo Karel Hvížďala. V každém příspěvku se objevila radost, kterou Lustig prožíval z každého dne, který mu byl dán po překonání válečného Terezína a Osvětimi i posrpnového exilu.

Jeho dcera Eva Lustigová připravila k jubileu muže, který nás opustil před pěti lety, celoroční Festival AL90. Podílel se na něm i její bratr Josef Lustig, Památník národního písemnictví, Židovské muzeum či kino Lucerna, kde v minulém týdnu proběhl festival inspirovaný snímky natočenými podle spisovatelových předloh.

Na dnešek je připravena pražská premiéra inscenace Jak daleko je daleko: Léto Ludvíčka Adlera na motivy jeho novely Zloděj kufrů. Odehraje se v synagoze na Palmovce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám