Hlavní obsah

Spielberg slaví sedmdesátiny

Právo, míš

Jeden z vládců Hollywoodu, režisér a producent Steven Spielberg, který v neděli oslaví sedmdesáté narozeniny, má jak nedozírnou fantazii, tak obchodní talent.

Foto: ČTK

Steven Spielberg sedmdesátiletý

Článek

Mezi jeho nejslavnější filmy patří Čelisti, jimiž v roce 1975 poprvé šokoval diváky (film vydělal skoro 500 miliónů dolarů), dále série Indiana Jones, dojemná podívaná pro celou rodinu E. T. Mimozemšťan či Jurský park, ale stejně tak válečná dramata Schindlerův seznam nebo Zachraňte vojína Ryana, za což dostal sedm a pět Oscarů.

Nyní pracuje na sci-fi Ready Player One podle románu Ernesta Clinea, který je naplánován na rok 2018, o rok později by to měl být pátý Indiana Jones.

Dobře se daří i společnosti DreamWorks, kterou založil v roce 1994 společně s Jeffreym Katzenbergerem a Davidem Geffenem. A nikdy nezapomíná na svou početnou rodinu, jež čítá především šest dětí.

„O víkendech nepracuji, ty patří mým dětem. A pokud to jde, jsem doma vždycky k večeři už v šest hodin. Pracuju zásadně od půl desáté ráno do půl šesté večer, na tom trvám,“ říká filmový mág a miliardář s hrdostí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám