Hlavní obsah

Sinatrology bylo v Karlíně jako doma

Právo, Vladimír Říha

Již třetí předvánoční setkání obdivovatelů Franka Sinatry a swingové hudby, druhé pod názvem Sinatrology, uspořádal v Praze zpěvák Jan Smigmator.

Foto: Miroslav Šmikmátor

Jan Smigmator a Jumaane Smith.

Článek

V premiéře je uvedl v pražském Foru Karlín v neděli, které bylo po loňské Smetanově síni novinkou a s velice kvalitním ozvučením by se mohlo stát trvalým místem pražských Sinatrových oslav.

Plný sál – sedělo se opět u stolků a v řadách, jak to měl Sinatra rád – nabídl význačné hosty, i když letošní program jich pochopitelně neměl tolik jako při loňském 100. výročí narození. Ale to nevadilo, neboť se dostavili i někteří hosté loni chybějící, kteří pak patřili k nejlepším – zpěvačka Dasha a americký trumpetista Jumaane Smith, jenž zopakoval obrovský úspěch z prvního ročníku.

Za doprovodu big bandu RTV Felixe Slováčka se dobře ukázali i další, jako např. zpěvačka Martina Barta s lesním rohem. Otázkou je jen, jestli pasáž s beatboxerem, který si říká En Dru, nebyla příliš dlouhá a vystoupení stepařů ProjectWings naopak příliš krátké, nicméně tříhodinová show nebyla nudná a v některých momentech působila i příjemně improvizovaným dojmem.

Smigmatorovo moderování mělo i vtipné momenty, pěvecky vyzvedněme jeho duety s Dashou, lidé se bavili, a tak zle říct, že letošní Sinatrology se líbilo. Po pondělní brněnské repríze se o tom mohou přesvědčit v lednu i další česká města.

Reklama

Výběr článků

Načítám