Hlavní obsah

Richard Bona a Dan Bárta s filharmonií předvedou kubánský jazz i Led Zeppelin

Novinky, Stanislav Dvořák

Ojedinělou událost chystá mezinárodní hudební festival JazzFest Brno. V úterý 4. dubna 2017 vystoupí v Janáčkově divadle africký fenomén, mistr jazzu, funky, fusion i popu Richard Bona a Dan Bárta, který s Filharmonií Brno svérázně přetavil do nové podoby slavné světové hity.

Foto: Smart Communication

Richard Bona

Článek

Jako první zahraje Richard Bona, kamerunský hudebník žijící převážně v New Yorku a v Paříži. Hraje hlavně na baskytaru a vystupoval s hvězdami jako Pat Metheny, Randy Brecker a mnoha dalšími. Nadžánrový muzikant tentokrát prezentuje projekt Mandekan Cubano, kde působí kubánský pianista Osmany Paredes a trumpetista Dennis Hernandez či muzikanti z Venezuely a Mexika.

„Richard Bona se do Brna vrací po deseti letech, ale se zcela odlišným projektem. Bona je jedním z mála členů elitního klubu hudebníků, jejichž stylová přizpůsobivost je téměř bezbřehá. Jeho africké kořeny jsou nabíledni, jeho afinita k latinskoamerické hudbě dobře známá a umění s nadhledem se pohybovat ve světě „fusion jazzu“ a sofistikovaného popu mnohokrát zdokumentované. Já sám jsem mimo jiné zvědav, kam se posunulo jeho umění pódiové prezentace, protože frontman byl vždy excelentní,“ řekl Vilém Spilka, umělecký ředitel JazzFestu Brno.

Foto: Presscode

Dan Bárta

Zpěvák Dan Bárta s jazzovým triem Roberta Balzara a Filharmonií Brno představí své pojetí hitů Led Zeppelin, Björk nebo Jamiroquai kdesi mezi popem a jazzem.

Do Brna přijede poté 4. května také klavírní virtuos a dvaadvacetinásobný držitel Grammy Chick Corea, kterého doprovodí basový mistr Eddie Gomez a jazzový bubeník Brian Blade.

Lístky i další podrobnosti najdete na jazzfestbrno.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám