Hlavní obsah

Rataj a Points pokřtí společné album

Praha

Osobité album, které je výsledem spolupráce přední tuzemské jazzové skupiny Points a skladatele Michala Rataje, bude mít křest ve středu v 19 hodin v pražském Jazz Docku.

Foto: 100Promotion

Michal Rataj (uprostřed) se skupinou Points

Článek

Při natáčení alba se sešli osobití tvůrci. Points patří k našim nejzajímavějším hledačským jazzovým souborům. Na basu v nich hraje Tomáš Liška, který neustává v objevování nových poloh, a vynikající všestranný trumpetista Oskar Török. Doplňují je saxofonista a klarinetista Luboš Soukup, působící ve Skandinávii i Polsku, a bubeník Tomáš Hobze.

Michal Rataj se věnuje elektroakustické hudbě, složil hudbu k řadě rozhlasových her i filmů. Patří ke klíčovým postavám dnešního radioartu. Zkušenosti zúročil v duu s básníkem Jaromírem Typltem v projektu Škrábanice.

Mnohovrstevnatá hudba Rataje a Points má chvílemi blízko ke kontemplativním nahrávkám projektů vydávaných mnichovským labelem ECM, k čemuž přispívá i obal, občas ale v erupcích vyvěrá jazzová energie. Zneklidňující ráz dávají poklidné poloze tajuplné zvuky Ratajovy elektroniky.

Reklama

Výběr článků

Načítám