Hlavní obsah

Z nových knih: Hakl, Formánek, Bryndza, Sýs i Scarow

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové romány Emila Hakla, Josefa Formánka i Roberta Bryndzy. Verše Karla Sýse. Válečný román Simona Scarowa, audiokniha i dva komiksy.

Článek

Emil Hakl: Umina verze

Emil Hakl: Umina verze

Jde o výrobu umělého člověka. Frankensteinovská touha lidstva je naplněna v ryze amatérských podmínkách. To však oběma hrdinům nebrání prožít intenzivní vztah založený na vzájemné příchylnosti, která časem přeroste v závislost na spikleneckém přátelství a sexu.

Argo, 248 stran, 289 Kč

Josef Formánek: Dvě slova jako klíč

Josef Formánek: Dvě slova jako klíč

Příběhy o lásce, vině a smíření. Autorovo hledání smyslu života se v této knize dostává k hranici tajemného, kde se realita rozpouští v iluzi. Osudy lidí z různých koutů světa, magicky se propojující v jednu řeku nekonečně plynoucího přítomného okamžiku.

Gekko, 184 stran, 249 Kč

Robert Bryndza: Dívka v ledu

Robert Bryndza: Dívka v ledu

Poté, co je v parku v jižním Londýně pod vrstvou ledu nalezeno tělo mladé ženy, na místo přijíždí detektiv šéfinspektor Erika Fosterová. Jaká je spojitost mezi dcerou vlivného lobbisty, který si myslí, že může ovlivňovat i vyšetřování, a mrtvými imigrantkami?

Grada, 448 stran, 399 Kč

Karel Sýs: Apokalypsa podle Joba

Karel Sýs: Apokalypsa podle Joba

Volným veršem prochází básník domovem i světem a nelítostně kritickým pohledem sleduje proměnu morálky i politické reality, která udupává v člověku to lidské. A hledá naději, která se může objevit až tehdy, jestliže si člověk uvědomí bídu vlastní situace.

Periskop, 264 stran, 199 Kč

Simon Scarow: Srdce z kamene

Simon Scarow: Srdce z kamene

Chtěli zůstat přáteli. Jenže pak začala válka... Autor evokuje drama a hrůzy 2. světové války a znovu prokazuje spisovatelský talent, díky němuž se jeho knihy o vojenských taženích, statečných válečnících a chlapském přátelství pravidelně ocitají na seznamech bestsellerů.

BB art, přeložil Václav Viták, 368 stran, 349 Kč

Paula Hawkinsová: Dívka ve vlaku

Paula Hawkinsová: Dívka ve vlaku

Příběh Rachel, která dojíždí ranním vlakem do Londýna. Den co den vlak na chvíli zastaví u návěstidla a umožňuje jí letmý pohled do soukromí mladého páru. Jednou však zahlédne něco, co ji šokuje, a krátce nato se dozví, že jeden z něho se pohřešuje.

Onehotbook, Tereza Bebarová, Lucie Pernetová ad., 11:14 hodin, 329 Kč

Frank McDonough: Gestapo

Frank McDonough: Gestapo

Autor se vyhýbá statistickým metodám sociologizujícího dějepisectví a nezapírá zaujetí „malými dějinami“. Čtenář tak dostává možnost seznámit se s řadou strhujících „mikropříběhů“ mužů i žen, kteří nalezli odvahu k odporu vůči nacistickému režimu.

Vyšehrad, přeložil Jindřich Manďák, 296 stran, 368 Kč

Miranda Lundyová: Posvátná čísla

Miranda Lundyová: Posvátná čísla

Kniha objasňuje souvislost astronomie, geometrie a hudby s číselnými hodnotami i to, jak čísla ovlivňují architekturu. Autorka vysvětluje, proč jsou Pythagorovy myšlenky stále živé, a přináší portréty čísel od jedné do dvanácti, v nichž objasňuje jejich specifické vlastnosti.

Dokořán, přeložil Stanislav Pavlíček, 64 stran, 80 ilustrací, 198 Kč

Federico Dallocchio, Adam Glass, Clayton Henry: Sebevražedný oddíl 1: Kopanec do zubů

Federico Dallocchio, Adam Glass, Clayton Henry: Sebevraždený oddíl 1: Kopanec do zubů

Superpadouši naverbovaní ve vězení a vyslaní plnit tajné sebevražedné úkoly výměnou za snížení trestu. Nanobomby umístěné u krční páteře je drží na uzdě. Všichni jsou nahraditelní. Film natočený na motivy této komiksové série měl českou premiéru v srpnu 2016.

BB art, přeložil Martin D. Antonín, 160 stran, 399 Kč

Scott Snyder, James Tynion IV: Batman 6: Hřbitovní směna

Scott Snyder, James Tynion IV: Batman 6: Hřbitovní směna

Příběhy, na které se nedostalo. Uzavřené povídky, které vycházely mezi Sovím tribunálem, Smrtí rodiny a Rokem nula. Bruce Wayne je obviněn z vraždy, Batman se vyrovnává se smrtí syna, utkává se se Supermanem – a musí se vydat do Arkhamu, aby našel sériového vraha.

Crew, přeložil Martin Antonín, 224 stran, 799 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Nové knihy: Coelho, Hartl, Vavřín a Rajlich

Novinky nabízejí román o legendární vyzvědačce, dvojromán o sourozencích i novelu z fiktivní Kotlinky. Portréty leteckého maršála Karla Janouška i cestovatele...

Výběr článků

Načítám