Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Na sci-fi Příchozí lidé opravdu přišli. Skvost, říkají

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká sci-fi Příchozí, ověnčena nadšenými recenzemi v zahraničí i u nás, vstoupila do žebříčku návštěvnosti českých kin na prvním místě.

Trailer k filmu Příchozí

 
Článek

Film Příchozí bývá v recenzích označován za inteligentní sci-fi a vizuální skvost. Líčí setkání s mimozemšťany. Elitní tým v čele s odbornicí na lingvistiku Louise Banksovou (Amy Adamsová) má zjistit, jaké mají mimozemšťané úmysly. Zatímco celé lidstvo balancuje na pokraji globální války, Banksová se společně se svým týmem pokouší ve velmi omezeném čase najít odpovědi a musí ohrozit nejen svůj vlastní život.

Na druhém místě pořád zůstávají animovaní Trollové. Tito skřítkové mají jedinou starost – jsou to Bergeni, kterým Trollové chutnají. Trollímu králi Peppymu se podaří i se všemi jeho poddanými utéct a založit vlastní veselé městečko Trollíkov, které se Bergenům, v čele s princem Chroupou, nedaří nalézt. A tak je jejich království oproti šťastnému a barevnému Trollíkovu naplněné vztekem. Bergenům se ale jednou podaří skrytý Trollíkov vyčmuchat.

Třetí místo obsadil komiksový Doctor Strange. Jeho hrdinou je neurochirurg  Stephen Strange, jehož život se změní po strašlivé dopravní nehodě, která mu znemožnila používat ruce. Když ho tradiční medicína zklame, jede na mystické místo Kamar-Taj, které je chrámem uzdravení i základnou pro „boj s temnými silami”.

Návštěvnost kin – poslední víkend
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.Příchozí32 963
2.2.Trollové32 959
3.1.Doctor Strange26 417
4.4.Bezva ženská na krku19 352
5.3.Lichožrouti18 760
6.5.Pohádky pro Emu15 090
7.-Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny12 349
8.8.Dítě Bridget Jonesové5 365
9.10.Sirotčinec slečny Pelegrinové pro podivné děti5 070
10.6.Inferno4 737

Zdroj: Unie filmových distributorů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám