Hlavní obsah

Filmové premiéry: Snowden, Muž jménem Owe, Příchozí, Egon Schiele a další

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden bude mít v ČR premiéru osm filmů. Jedním z nich je novinka Olivera Stonea Snowden. Dojemná tragikomedie o stárnutí je Muž jménem Ove. Amy Adamasová hraje v mysteriozní sci-fi Příchozí. Velkou cenu poroty si z festivalu v Cannes odvezl film Je to jen konec světa. Mel Gibson natočil film o odvaze a obětavosti Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny. Pět filmů slavného filmaře představuje pásmo Pojar dětem. Normální autistický film je dokumentární portrét pěti dětí. Egon Schiele je dramatický portrét vídeňského umělce.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry

Článek

Snowden

Trailer k filmu Snowden

Film sleduje osud Edwarda Snowdena, nejznámějšího amerického whistleblowear, který odhalil sledovací praktiky amerických tajných služeb, v USA mu hrozí zatčení a soud, a protože má zrušenou platnost cestovního pasu, žije v exilu v Moskvě.

Snowden, USA/ Německo/ Francie 2016, 134 min., režie: Oliver Stone, hrají: Joseph Gordon-Lewitt, Shailene Woodleyová, Tom Wilkinson, Nicolas Cage a další.

Muž jménem Ove

Trailer k filmu Muž jménem Ove

Ove je tvrdohlavý a vznětlivý bručoun, který pohrdá všemi kolem. Bývalý předseda družstva vlastníků, kterému nedávno zemřela milovaná žena, terorizuje sousedství jako samozvaný strážce pořádku. Zvrat nastává s příchodem nových sousedů, mladé pákistánské rodiny.

Muž jménem Ove, Švédsko 2015, komedie/ drama, 116 min., režie: Hannes Holm, hrají: Rolf Lassgård, Bahar Parsová, Filip Berg, Ida Engvollová a další.

Příchozí

Trailer k filmu Příchozí

Když po celém světě přistanou tajemné vesmírné lodě, dojde k sestavení elitního týmu – v čele s odbornicí na lingvistiku Louise – s cílem zjistit, jaké mají mimozemšťané úmysly. Zatímco celé lidstvo balancuje na pokraji globální války, Louiise se společně se svým týmem pokouší ve velmi omezeném čase najít odpovědi.

Příchozí, USA 2016, sci-fi thriller, 117 min., režie: Denis Villeneuve, hrají: Amy Adamsová, Jeremy Renner, Forest Whitaker, Michael Stuhlbarg a další.

Je to jen konec světa

Trailer k filmu Je to jen konec světa

Mladý úspěšný dramatik, se po letech prožitých ve velkoměstě vrací domů za rodinou, aby oznámil svou blížící se smrt. Svět kosmopolitního muže je však členům rodiny příliš vzdálený a nepředstavitelný, než aby mohlo dojít ke klidnému prožití posledních společných chvil.

Je to jen konec světa, Kanada/ Francie 2016, drama, 97 min., režie: Xavier Dolan, hrají: Gaspar Ulliel, Nathalie Baye, Vincent Cassel, Marion Cottilardová, Léa Seydouxová a další.

Hacksaw Ridge, Zrození

Trailer k filmu Zrození hrdiny

Krátce poté, co Japonci 7. prosince 1941 zaútočili na Pearl Harbor, přihlásil se tehdy třiadvacetiletý Desmond Doss do služby vlasti. Z hloubi svého přesvědčení však odmítal nosit jakoukoliv zbraň a zabíjet. Stal se zdravotníkem a jako jediný americký voják ve 2. světové válce, bojoval v první linii neozbrojený.

Hacksaw Ridge, Zrození hrdiny Austrálie/ USA 2015, historické drama, 131 min., režie: Mel Gibson, hrají: Andrew Garfield, Sam Worthington, Vince Vaughn a další.

Pojar dětem

Trailer k filmu Pojar dětemVideo: CinemArt CZ

Pásmo je složeno z animovaných filmů Břetislava Pojara, který je znám především jako tvůrce populárních seriálů. Nyní se představuje pět filmů, na nichž se podílel v posledních letech svého života: Psí historie, Hiroshi, O princezně, která se nesmála, Vánoční balada a Norcoblues.

Pojar dětem, Česko 2016, povídkový animovaný, 70 min., režie: Břetislav Pojar, Michal Žabka.

Normální autistický film

Trailer k filmu Normální autistický filmVideo: Pilot Film

Pět obdivuhodných dětí, jež společnost shodně opatřila nelichotivou nálepkou „autista". Upřímný, přemýšlivý Lukáš má osobitý smysl pro humor, miluje film a píše vlastní scénáře. Klavírní virtuos Denis dokáže zahrát náročné skladby vážné hudby, Majda ráda rapuje, Marjamka dokáže vyprávět dlouhé příběhy v angličtině a její neúnavný bráška Ahmed je zase neobyčejně přátelský.

Normální autistický film, Česko 2016, dokument, 90 min., režie: Miroslav Janek.

Egon Schiele

Trailer k filmu Egon Schiele Video: CinemArt CZ

Malíř a grafik Egon Schiele byl jedním z nejprovokativnějších vídeňských umělců začátku 20. století. V mládí je fascinován secesí a tvorbou svého krajana Gustava Klimta, ale brzy nachází vlastní výrazové prostředky v expresionismu a odvážných aktech. Jeho hlavní inspirací jsou krásné a mladé ženy. A jsou zásadními múzami nejen jeho tvorby, ale i života.

Egon Schiele, Rakousko/ Lucembursko, 2016, 109 min, režie: Dieter Berner, hrají: Noah Saavedra, Maresi Riegner, Valerie Pachnerová a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám