Hlavní obsah

Inspirace Danteho dvacátého století

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Současnost hledá inspiraci i v moudrosti předků. Takovým počinem je vydání Diáře na rok 2017 Hledání libanonského rodáka Chalíla Džibrána (1883–1931), který většinu života strávil ve Spojených státech.

Foto: archív vydavatelství Vyšehrad

Obal diáře Chalíla Džibrána.

Článek

Inspirující myšlenky jednoho z nejčtenějších spisovatelů 20. století, malíře, filozofa a mystika, zvaného také Dante dvacátého století, nabízí nakladatelství Vyšehrad.

Západ ho zná především jako autora básnické prózy Prorok. Její první verzi napsal arabsky už v patnácti letech, knižně vyšla anglicky v roce 1923. Úvahy proroka Mustafy nad podstatnými tématy mezi zrozením a smrtí – včetně lásky, manželství či náboženství – byly přeloženy do více než čtyřiceti jazyků. Prorok poprvé česky vyšel v roce 1990 a dočkal se už šesti vydání, v roce 2013 vznikla také jeho audiokniha v podání Jana Potměšila a Josefa Somra.

Foto: archív vydavatelství Vyšehrad

Autor Chalíl Džibrán.

Diář na rok 2017 Hledání přináší na každý týden podnětné a motivující myšlenky s poselstvím lásky a moudrosti. S filozofickou hloubkou a poetickým stylem autor komentuje lidské radosti i bolesti, ukazuje skrytou jednotu protikladů života a přináší inspiraci a povzbuzení všem, kdo hledají cestu k sobě a k hodnotám života.

Publikace vychází s barevnými ilustracemi malířky a ilustrátorky Jiřiny Lockerové, jejíž léčivé obrazy pomáhají hledat sílu, klid a vlastní duchovní cestu, stejně jako autorova slova.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám