Hlavní obsah

Britští White Lies zahrají v pátek v pražském Lucerna Music Baru

Právo, jaš, kul

Britská rocková skupina White Lies vystoupí v pátek 4. listopadu v pražském Lucerna Music Baru. Jako předskokani zahrají britští The Ramona Flowers. Koncert začne už v 18.45 hodin.

Foto: archív DSmackU

White Lies už české publikum z koncertů zná.

Článek

White Lies pocházejí z Ealingu v Londýně. Na svět přišli v roce 2007 a své první album To Lose My Life... vydali už v roce 2009. Podle magazínu Q se v tom roce stali nejlepší novou britskou kapelou.

Druhá kolekce Ritual vyšla o dva roky později, její následník Big TV v roce 2013. Letos se kapela přihlásila čtvrtým studiovým albem Friends. Na trh se dostalo na začátku října a tříčlenná formace je momentálně na koncertním turné k němu.

Album Friends bylo nahráno ve studiu Bryana Ferryho v londýnské Olympii a produkovala si ho sama kapela. White Lies vypomohl tým tvořený zvukovým inženýrem oceněným cenou Grammy Jamesem Brownem (Foo Fighters, Arctic Monkeys), Davidem Wrenchem (Caribou, FKA twigs) a spolupracovníkem kapely Edem Bullerem, který přispěl další produkcí.

Kapela se pohybuje v žánrových oblastech post punku, indie rocku a nové vlny, přičemž ctí výrazné melodie. Po vystoupení The Ramona Flowers nastoupí na pódium ve 20 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám