Hlavní obsah

ABBA chystá záhadný projekt, koncert to nebude

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všichni členové bývalé skupiny ABBA se podle BBC podílí na „digitálním projektu”. Už více než třicet let spolu oficiálně nevystupují, ale stále jsou v kontaktu.

Foto: Universal Music

Členové skupiny ABBA: zleva Benny Andersson, Agnetha Fältskogová (blond), Anni-Frid Lyngstadová, Björn Ulvaeus

Článek

Zatím bezejmenný projekt prý souvisí s virtuální realitou a jde o úplně „nový druh zábavy”. Stojí za ním hudební podnikatel Simon Fuller.

„Objevujeme nový svět technologie, který nám umožní stvořit nové formy zábavy a obsah, jaký jsme si dřív neuměli představit,” tvrdí Fuller. Více má prozradit až v roce 2017.

Bývalí členové skupiny Agnetha Faltskogová, Bjorn Ulvaeus, Benny Andersson a Anni-Frid Lyngstadová hovoří o „převratném riskantním projektu, který používá nejnovější digitální technologii” a doufají, že fanoušky, kteří se jich léta ptají na comeback, nadchne teto nový nápad stejně jako je.

„Inspirují nás neomezené možnosti, které nabízí budoucnost, a jsme moc rádi součástí tvorby něčeho nového, dramatického. Stroje času, který zachytí esenci toho, čím jsme,” míní Andersson.

Projekt má přinést skupině, která bodovala hlavně v diskotékových sedmdesátých letech s hity jako Waterloo, Dancing Queen a Mamma Mia, novou generaci fandů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám