Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Animovaní Lichožrouti odsunuli bezva ženskou

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domácí animovaný film Lichožrouti Galiny Miklínové se dostal na první příčku návštěvnosti kin a odsunul na druhou pozici komedii Bezva ženská na krku.

Foto: Falcon

Lichožrouti

Článek

Lichožrouti jsou prý malí tvorové, kteří žijí s námi lidmi a mohou za to, že z každého páru ponožek vždy zůstane jen jedna. Hlavním hrdinou filmu je jeden z nich, malý Hihlík. Když umře jeho děda, Hihlík překoná strach vylézt z okna a vydá se hledat strejdu.

Ani v novém lupičském domově u mafiánského strýce a dvou poťouchlých bratranců své ideály a zásady neopouští. A to i přesto, že ho zavedou do nebezpečných situací. Když nakonec s těžkým srdcem přeci jen poruší dvě základní lichožroutí pravidla „ Nikdy nevezmeš celý pár” a „Drž se lidí, ale drž se od nich dál”, pak jenom proto, že věří, že vyčerpal všechny možnosti, aby došel ke svému vytouženému cíli – rodině.

Foto: Cinemart

Rozmazlená dáma si zvyká na vesnici.

Oddechová Bezva ženská na krku nepokrytě napodobuje americké romantické komedie. Učitelka Eliška (Petra Hřebíčková) je opuštěna bohatým manželem, který si začal s mladší sestřičkou. Rozhodne se pro zásadní restart a odchází na vesnici, kde chce učit v jednotřídce. Tam však není moc bytů a starosta (Miroslav Táborský) nastěhuje Elišku do domu zahořklého hrobníka Božíčka (Ondřej Vetchý).

Na třetí místo se posunul americký mysteriózní thriller Inferno s Tomem Hanksem. Opět v něm pátrá po tajemných stopách z dávné minulosti, odhaluje symboly a zabrání „smrtícímu globálnímu spiknutí”.

Návštěvnost kin – poslední víkend
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.9.Lichožrouti72 339
2.1.Bezva ženská na krku50 505
3.2.Inferno26 314
4.3.Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti14 874
5.4.Dívka ve vlaku14 054
6.5.Dítě Bridget Jonesové13 958
7.-Jack Reacher: Nevracej se10 308
8.6.Instalatér z Tuchlovic8 636
9.7.Anthropoid8 611
10.94.Ostravak Ostravski7 913
Zdroj: Unie filmových distributorů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám