Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Bezva ženská a za ní záhadolog Hanks

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za poslední víkend se do čela žebříčku návštěvnosti českých kin dostala domácí komedie Bezva ženská na krku.

Foto: Cinemart

Bezva ženská na krku: Petra Hřebíčková a Ondřej Vetchý

Článek

Bezva ženská na krku je lehce úsměvná romantická komedie, která okopírovala všechna klišé z amerických filmů. Hlavní postava, učitelka Eliška (Petra Hřebíčková) je ve vtipném úvodu opuštěna bohatým manželem, který si začal s mladší sestřičkou. Rozhodne se pro zásadní restart a odchází na vesnici, kde chce učit v jednotřídce. Tam však není moc bytů a starosta (Miroslav Táborský) nastěhuje Elišku do domu zahořklého hrobníka Božíčka (Ondřej Vetchý).

Zbytek je přesně podle šablony pro standardní romantickou komedii včetně povinné scény v závěru, kdy se hrdina v poslední chvíli rozmyslí a běží za ujíždějícím dopravním prostředkem, který odváží jeho lásku.

Foto: Cinemart

Rozmazlená dáma si zvyká na vesnici.

Americký mysteriózní thriller Inferno vrací do hry záhadologa Toma Hankse, jenž se pouští do pátrání po stopách, které souvisí se samotným Dantem. Spojí své síly se Siennou Brooksovou (Felicity Jonesová), doktorkou, do které Langdon vkládá naděje, že mu pomůže ztracené vzpomínky znovu získat. Společně se pouští do závodu s časem, který je provede napříč celou Evropou ve snaze zabránit „smrtícímu globálnímu spiknutí”.

Fantasy slavného režiséra Tima Burtona Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti je třetí. Vypráví o Jakeovi, který objeví kouzelný sirotčinec. Jeho tajemnost i nebezpečí se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti i jejich strašlivé nepřátele. Nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná „podivnost” může zachránit jeho přátele.

Návštěvnost kin – poslední víkend
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.-Bezva ženská na krku83 517
2.-Inferno46 067
3.1.Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti21 867
4.4.Dívka ve vlaku17 644
5.3.Ditě Bridget Jonesové15 661
6.2.Anthropoid12 992
7.5.Instalatér z Tuchlovic12 596
8.7.Tajný život mazlíčků10 040
9.-Lichožrouti7 446
10.8.Čapí dobrodružství7 016
Zdroj: Unie filmových distributorů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám