Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Tim Burton těsně před českým instalatérem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký snímek Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (36 362 diváků) vede žebříček víkendové návštěvnosti českých kin poměrně těsně, druhé místo zaujal Instalatér z Tuchlovic (34 287).

Foto: Falcon

Instalatér Jakub Kohák a Eva Holubová jako matka

Článek

Nová fantasy slavného režiséra Tima Burtona Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti vypráví o Jakeovi, který objeví kouzelný sirotčinec. Jeho tajemnost i nebezpečí se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti i jejich strašlivé nepřátele. Nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná „podivnost” může zachránit jeho přátele.

Na druhém místě se drží Instalatér z Tuchlovic. Režisér Tomáš Vorel tentokrát spíše dojímá, než že by se snažil o srandu za každou cenu. Čistou komedii nenatočil, nejedna hlavní postava tu končí tragicky a celková atmosféra nemíří jen k sérii gagů.

Instalatér Cafourek je dobrák a podivín s mírnými sklony k autismu, které se snaží korigovat jeho obětavá matka. Už jí ale docházejí síly. Cafourkovi je čtyřicet a vůbec nejeví zájem o mezilidské vztahy. Aby se nemusel zabývat obtížnou emocionální stránkou života, schovává se za práci a drobné vtipné hlášky, kterými všechny odbývá.

Americké drama Dívka ve vlaku obsadilo třetí příčku. Rozvedená Rachel si při jízdách vlakem všimne starého domu, kde bydlí její exmanžel se svou novou manželkou Annou. O pár domů dál každý den vidí jiný manželský pár. Rachel si postupně tento pár oblíbí a sama pro sebe si je pojmenuje ‚Jess a Jason'. Zdá se, že mají dokonalý život, a Rachel jim zároveň závidí i přeje jejich štěstí. Jednoho dne se stane svědkem něčeho, co od základu změní vše, co si dosud o tomto páru myslela.

Návštěvnost kin – poslední víkend
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.1.Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti36 362
2.-Instalatér z Tuchlovic34 287
3.-Dívka ve vlaku31 655
4.2.Dítě Bridget Jonesové29 254
5.3.Anthropoid24 833
6.-Já, kocour11 453
7.4.Tajný život mazlíčků10 826
8.5.Čapí dobrodružství9 890
9.40.Kubo a kouzelný meč8 869
10.7.Prázdniny v Provence4 137
Zdroj: Unie filmových distributorů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám