Hlavní obsah

Filmové premiéry: Rodinné štěstí, Instalatér z Tuchlovic, Dívka ve vlaku, Já, kocour a Kubo a kouzelný meč

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do kin jde vítězný film letošního karlovarského festivalu Rodinné štěstí. Režisér Tomáš Vorel představí svou novinku Instalatér z Tuchlovic. Podle slavné předlohy Pauly Hawkinsové vznikl thriller Dívka ve vlaku. Já, kocour je rodinná komedie, jejíž hrdina musí dokázat lásku svým blízkým. Do světa fantazie zavede diváky film Kubo a kouzelný meč.

Trailer k filmu Rodinné štěstíVideo: Aerofilms

 
Článek

Rodinné štěstí

Maďarský snímek Rodinné štěstí natočil režisér Szabolcs Hajdu ve vlastním bytě s členy vlastní rodiny a s přáteli. Vypráví v něm o tom, co to znamená, když okolnosti donutí člověka ubytovat příbuzné u sebe doma. S přibývajícím počtem dní strávených v jednom bytě graduje situace do sledu vtipných, dramatických i absurdně banálních historek, až se nakonec ukáže, že toho, kdo nejvíc leze na nervy, má člověk vlastně hrozně rád.

Rodinné štěstí, Maďarsko 2016, 81 min., režie: Szabolcs Hajdu, hrají: Szabolcs Hajdu, Orsolya Török-Illyés, Erika Tankó, Domokos Szabó a další...

Instalatér z Tuchlovic

Trailer k filmu Instalatér z Tuchlovic

Čtyřicetiletý Luboš Cafourek je svérázný, zručný a poctivý instalatér, se vším si poradí, žádné práce se nikdy nezalekne. Nemá auto, za zákazníky jezdí na kole, nebo autobusem, nebo se nechá vozit. Mobil nepoužívá, telefonáty za něj vyřizuje jeho matka, která mu také vaří, nakupuje, pere, dělá účetnictví a řídí chod celé domácnosti. Jen praktický a společenský život mu uniká mezi prsty...

Instalatér z Tuchlovic, Česko 2016, komedie, 85 min., režie: Tomáš Vorel, hrají: Jakub Kohák, Eva Holubová, Petra Špalková, Filip Blažek a další.

Dívka ve vlaku

Trailer k filmu Dívka ve vlaku

Rachel, zdrcená nedávným rozvodem, dojíždí každý všední den z Manhattanu do práce. Oknem vlaku pozoruje okolí a upne svou pozornost na idylický pár v jednom z domů u trati nedaleko od místa, kde kdysi sama bydlela. Jednoho dne se však Rachel cestou do města stane svědkem šokující události a oznámí policii, co si myslí, že viděla. Ale může se spolehnout na to, že byla opravdu svědkem něčeho významného, nebo je do toho sama nějak zapletena?

Dívka ve vlaku, USA 2016, thriller, 112 min., režie: Tate Taylor, hrají: Emily Bluntová, Rebecca Fergusonová, Justin Theroux a další.

Já, kocour

Trailer k filmu Já, kocour

Tom Brand je závratně úspěšný, neuvěřitelně bohatý, ale blbec. Snaze postavit nejvyšší mrakodrap na severní polokouli je připraven obětovat cokoliv včetně lásky své rodiny. Když si jeho dcerka přeje k narozeninám kočku, opatří velkého kocoura jménem Pan Chlupáč, ale po nehodě se jeho mysl ocitne právě v kocourově těle. A Tom má týden na to, aby své rodině dokázal, že ji miluje a záleží mu na ní. Jinak zůstane navždy chlupatým kocourem.

Já, kocour, USA 2016, komedie, 86 min., režie: Barry Sonnenfeld, hrají: Kevin Spacey, Jennifer Garnerová, Christopher Walken a další.

Kubo a kouzelný meč

Trailer k filmu Kubo a kouzelný meč

Vypravěčský talent pomáhá Kubovi uživit sebe a nemocnou matku. Den co den opouští jeskyni, ve které společně přebývají, a ohromuje obyvatele vyprávěním, které končí vždy před západem slunce. Domů se musí vrátit před setměním, jinak by ho mohla stihnout strašlivá kletba. Jednoho večera se však vrátit nedokáže. A varování se promění ve skutečnost.

Kubo a kouzelný meč, USA 2016, animovaný dobrodružný, 101 min., režie: Travis Knight, v českém znění: Matěj Převrátil, Tereza Bebarová, Ladislav Cigánek, Filip Švarc a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám