Hlavní obsah

Macy Gray. Jedna z nejoblíbenějších hvězd R&B míří do Brna

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavná americká zpěvačka Macy Gray vystoupí po několika koncertech v Praze také v brněnském centru Sono. Koncert se koná 25. března 2017.

Foto: Giuliano Bekor

Macy Gray

Článek

Macy Gray (vlastním jménem Natalie Renée McIntyrová) pochází z Cantonu v Ohiu. V dětství trpěla komplexy ze svého nezaměnitelného hlasu, na kterém později jako vysokoškolačka v Los Angeles postavila kariéru.

Zpívala v klubech jazz a slavnou se stala až po třicítce pod pseudonymem Macy Gray. V roce 1998 podepsala smlouvu s Epic Records a o rok později vyšel její slavný debut On How Life Is, který natočila s producentem Andrewem Slaterem. Za zpěv v singlu I Try získala Grammy a nominována byla i v kategoriích píseň roku a nahrávka roku. Následovala alba The Id, The Trouble With Being Myself nebo Big. Desku Sell Out vydala v roce 2009 a tehdy se konečně objevila naživo i v Praze.

Její nemainstreamové R si už dávno získalo úctu odborníků i velkou masu fandů. Získala několik cen Grammy a MTV, prodala přes 25 miliónů nosičů po celém světě.

Desáté studiové album Stripped obsahuje jazzové úpravy hitů jako I Try nebo Sweet Baby. Macy se tak vlastně vrací ke kořenům.

Vstupenky budou v síti Ticketpro od 7. října.

Reklama

Výběr článků

Načítám