Hlavní obsah

Tábor bude patřit knihám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tábor

Od čtvrtka do soboty se bude v Táboře konat pátý ročník knižního festivalu Tabook, kterého se zúčastní autoři, ilustrátoři i sedmdesát nakladatelů. Jeho součástí budou i výstavy, čtení, koncerty a besedy nebo dílny pro děti.

Foto: Tabook

Své ilustrace na výstavě ukáže i Kitty Crowtherová.

Článek

Mezi autory nebude opět chybět Karol Sidon, fyzický básník Petr Váša ani S. d. Ch, kteří se všichni představí v sekci Z očí do očí. Hostem bude i autorka knihy Muž bez tváře V. Putin Máša Gessenová.

Přednášky a diskuze budou věnovány kritickému čtení, otázkám kvalit knihkupectví, ilustrací i chybám v překladu. Jedním z témat je i 60 let od potlačeného povstání v Maďarsku.

Své ilustrace na výstavách ukáže Kitty Crowtherová, která je autorkou čtyřiceti obrazových knih pro děti, a Tereza Říčanová. Vystaveno bude i šest komiksových příběhů Stanislava Setinského. Představeny budou i nejkrásnější české knihy i knihy lipského nakladatelství Lubok.

Vystoupí slovenská skupina Živé kvety, soubor Banana split, Argentinka Marina Cedro. Poprvé zahraje skupina Povodí Ohře, kde se setkali členové legendárních Esgmeq, Climatizado a Esazlesa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám