Hlavní obsah

Karel Gott namaluje obraz pro muzikál Čas růží

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudební divadlo Karlín v Praze uvede 9. března 2017 premiéru muzikálu Čas růží. Vzniká podle scénáře Sagvana Tofiho a použity v něm budou pouze písničky z repertoáru Karla Gotta. Producent Oldřich Lichtenberg na včerejší tiskové konferenci řekl, že jich zazní zhruba pětadvacet.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Karel Gott a Sagvan Tofi na včerejší tiskové konferenci

Článek

Karel Gott se příprav muzikálu zúčastní jako supervizor. „Nepředstavím se jako zpěvák ani jako herec. Jsem umělecký supervizor, což znamená, že do příprav muzikálu budu trochu kafrat,“ řekl. „Muzikál se podle mého názoru krásně rodí, má již své obrysy. Celý jeho příběh je postavený na mých písních, což mě samozřejmě naplňuje pýchou.“

Foto: Petr Hloušek, Právo

Na snímku zleva Ondřej Soukup, Egon Kulhánek, Karel Gott, Sagvan Tofi a Oldřich Lichtenberg.

Gott také prozradil, že se chystá namalovat obraz, který bude hrát v muzikálu důležitou roli. Čas růží totiž bude příběhem starého obrazu, který v sobě skrývá osud jedné velké celoživotní lásky. Jména zpěváků a herců, kteří se v něm představí, zatím nejsou známa, protože ještě probíhají druhá kola castingů.

„Písničky Karla Gotta považuji za nejsilnější, nejlepší a největší, které u nás existují,“ zdůvodnil své rozhodnutí napsat scénář k muzikálu postaveném na Gottových písních Sagvan Tofi. Režisérem představení bude Petr Novotný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám