Hlavní obsah

V lednu přijedou Green Day

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Známá americká pop-punková skupina Green Day se opět zastaví v Praze. Koncert proběhne 22. ledna 2017 v pražské Tipsport Aréně.

Foto: Frank Maddocks

Green Day

Článek

Green Day se k nám vracejí po sedmi letech a vezou mimo jiné singl Revolution Radio a také Bang Bang, který se vyšplhal na vrchol rockové hitparády Billboard. Celá studiová deska Revolution Radio vyjde 7. října.

Green Day vznikli už v roce 1986 kolem zpěváka a kytaristy Billie Joe Armstronga. Jejich velká chvíle přišla roku 1994, kdy vydali album Dookie a oslovili tak teenagery prakticky na celém světě. Prodalo se ho asi 11 miliónů kusů a videoklipy Green Day tehdy neustále rotovaly na MTV i dalších hudebních televizích.

Skupina pokračovala alby jako Insomniac, Nimrod, Warning a American Idiot. V roce 2015 byla uvedena do Rokenrolové síně slávy.

„Svět samozřejmě ztratil svoji kolektivní povahu … a já, Mike a Tré jsme také ztracené duše. Deska Revolution Radio se stane tím důvodem, aby se všechny ztracené duše daly dohromady … tančily spolu … zpívaly spolu … a především našly jedna druhou. Na tomto poselství byli a jsou Green Day od začátku založeni,” tvrdí frontman Billie Joe Armstrong.

Předprogram v Praze obstarají ska-punkoví The Interrupters z Los Angeles. Vstupenky na koncert budou v prodeji od 16. září v síti Ticketpro.

Reklama

Výběr článků

Načítám