Hlavní obsah

Film o mladém Obamovi poslali do Bílého domu. Zatím se nevyjádřil

Novinky, Stanislav Dvořák

Americký prezident Barack Obama se zatím nevyjádřil, jak se mu líbí film o jeho mládí a seznámení s manželkou. Producent tvrdí, že ho do Bílého domu poslal před premiérou, ale není jasné, jestli ho Obama viděl.

Foto: Get Lifted Film Production

Parker Sawyers a Tika Sumpterová v hlavních rolích

Článek

Film režiséra Richarda Tannea Southside With You se odehrává v roce 1989, kdy byl Obama neznámým právníkem v Chicagu. Tam se seznámil s kolegyní Michelle, později Obamovou. Předtím, než vstoupí do kin po celé Americe, byl promítán na festivale Sundance, kde se setkal s nadšeným přijetím kritiky. Do Sundance ale jezdí převážně odborníci a názory průměrného Američana mohou být odlišné.

Tvůrci si ale věří, a tak se tento v podstatě malý film s neznámými herci Parkerem Sawyersem a Tikou Sumpterovou dostane do celostátní distribuce přes Miramax a Roadside Attractions. Domnívají se, že by mohl bodovat u afroamerických žen a také u náročnějších diváků chodících do artových kin.

Foto: IM Global

Obamovi ve filmu

Producent John Legend, který se s Obamou zná osobně, doporučil manželům, aby se na snímek podívali před premiérou. Připustil ale, že může být těžké dívat se sám na sebe, když nás hraje někdo jiný.

„Tenhle film je určitě unikátní. Miluju rodinu Obamů, takže to taky přispělo k mému nadšení. Taky je to ale skvělý film sám o sobě, film o dvou známých lidech. Není na něm nic podivného, není moc politický,“ dodal Howard Cohen z firmy Roadside.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám