Hlavní obsah

Budou nová alba Metalliky, Leonarda Cohena i Britney Spearsové

Právo, Jaroslav Špulák

Druhá polovina roku bývá obvykle bohatá na emise alb světových hudebních hvězd. Vydavatelské plány na tu dobu hovoří o tom, že na trh míří s novinkami Metallica, Britney Spearsová, Leonard Cohen, Kaiser Chiefs nebo Nick Cave. Reedicemi potěší třeba Pink Floyd nebo Neil Young.

Foto: Universal Music – Herring Herring

Skupina Metallica nechala své fanoušky na nové album čekat osm let.

Článek

Jednou z největších podzimních událostí bude vydání čtrnáctého studiového alba kanadského písničkáře Leonarda Cohena. Není známo, kdy přesně se na trhu objeví, ví se ale, že ponese název You Want It Darker.

„Ve věku osmdesáti dvou let vydá Leonard Cohen album s chytlavými novými písněmi, jež těch pár šťastlivců, kteří je slyšeli, označilo za mistrovská díla a klasického Cohena,“ napsali hudebníkovi zástupci.

Foto: ČTK

Leonard Cohen vydá desku na podzim.

Svěží, divoké i sexy

Již v pátek vyjde zbrusu nové album americké zpěvačky Britney Spearsové. Bude se jmenovat Glory a nabídne sedmnáct skladeb. Písně jsou svěží, taneční, divoké a sexy, tak je vidí sama umělkyně.

Kanadský zpěvák a hudebník Neil Young vydá boxset, který bude obsahovat na vinylových deskách čtyři alba ze sedmdesátých let. Do prodeje se dostane 6. září a půjde o zvukově vyšperkované verze alb Time Fades Away (1973), On The Beach (1974), Tonight’s The Night (1975) a Zuma (1975).

Sedmdesátiletý rodák z Toronta plánoval vydat kolekci už v roce 2014, tehdy se však dostala do prodeje pouze v limitované edici v rámci Record Store Day.

Nick Cave And the Bad Seeds nabídnou novinku Skeleton Tree. Nahrávka, jež vyjde 9. září na CD, vinylu a v digitální formě, nabídne osm skladeb. Muzikanti pracovali na nové kolekci již v roce 2014 v Retreat Studios v britském Brightonu a na podzim 2015 ve francouzských La Frette Studios.

Skladby z alba zazní i ve filmu One More Time with Feeling, který se bude promítat 8. září ve více než 650 kinech po celém světě.

Britská zpěvačka a raperka srílanského původu M. I. A. zveřejnila názvy skladeb své šesté desky A. I. M. Na trh se dostane 9. září a v základní verzi bude obsahovat dvanáct písniček, deluxe edice pak dalších pět. Jako host se na nahrávce představí například Zayn. M. I. A. momentálně tvrdí, že je to její poslední album v kariéře.

Na své si záhy přijdou i příznivci už nefungující britské rockové kapely Pink Floyd. Vyjde totiž reedice několika jejích alb na vinylech, konkrétně jde o počiny Atom Heart Mother (1970), Meddle (1971) a Obscured by Clouds (1972). Novinky budou uvedeny do prodeje 26. září.

Foto: ČTK

Britney Spears nabídne novinku už v pátek.

Bon Iver písně z desky hráli

Britský r’n’b zpěvák Craig David vydá album Following My Intuition v pátek 30. září. Pětatřicetiletý interpret zveřejnil i to, že deska bude v základní verzi obsahovat čtrnáct skladeb a deluxe edice bude o čtyři písně bohatší.

Americká indiefolková kapela Bon Iver oznámila, že rovněž 30. září vydá třetí studiovou nahrávku. Dostala název 22, A Million a přinese deset skladeb. Formace již všechny písně z desky představila živě na festivalu Eaux Claires ve Wisconsinu, který pomáhá organizovat zpěvák a kytarista skupiny Justin Vernon.

Britská rocková skupina Kaiser Chiefs chystá kolekci Stay Together. Plánuje ji vydat 7. října a bude obsahovat jedenáct skladeb, z nichž už muzikanti představili singl Parachute i s videoklipem.

Na albu se podíleli i MNEK a Wayne Hector, který spolupracoval například s chlapeckou kapelou One Direction.

Michael Bublé nabídne i dokument

Kanadský zpěvák Michael Bublé vydá 21. října album Nobody But Me. Ještě předtím nabídne dokument Michael Bublé: Tour Stop 148, jenž bude mít premiéru 25. září a bude se zaměřovat na život na turné.

Na desku zpěvák kromě tří nových autorských písní zařadil i coververze svých oblíbených skladeb God Only Knows od The Beach Boys či I Wanna Be Around, kterou v minulosti nazpívali například Tony Bennett nebo Aretha Franklinová.

Naprostou bombou podzimu nicméně bude nový počin americké metalové legendy Metallica.

Ta vydá 18. listopadu dvojalbum Hardwired… To Self-Destruct. Nahrávka bude mít přibližně 80 minut, bude obsahovat dvanáct skladeb, z nichž již muzikanti představili první singl Hardwired i s černobílým videoklipem. Bude to první deska Metalliky po osmi letech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám