Hlavní obsah

Metallica vydává singl z nové desky. Zní jako z roku 1980

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šílené tempo bicích, thrash, vzteklý zpěv. Singl Hardwired předznamenávající novou desku skupiny Metallica zní jako z osmdesátých let a to nakonec většina fanoušků chce. Metallica dospěla na stará kolena ke kořenům.

Metallica: Hardwired Video: Metallica TV

 
Článek

Metallica vydá řadovou desku Hardwired...To Self-Destruct letos 18. listopadu. Její příznivci už zažili ledacos, americká skupina jim zpívala country a popem zavánějící balady či vydávala bizarní projekty jako Lulu v roce 2011. Deska natočená s Lou Reedem šokovala pravověrné metalisty natolik, že někteří přísahali čtveřici James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett a Robert Trujillo pomstu. Komerčně to byl každopádně strašlivý propadák.

Nyní se Metallica vrací do mládí, sice s kratším sestřihem, ale s osvědčenými skladatelskými postupy. ”Stará dobrá Metallica!“ jásají v prvních internetových komentářích fandové osmdesátek.

Nejlepší ale bude počkat si na listopad a posoudit celou desku Hardwired...to Self-Destruct, která se má skládat ze dvou disků po šesti skladbách. Na desáté studiové album čekali příznivci metalu 8 let (nejdelší pauza v dějinách kapely) od desky Death Magnetic (2008), takže tři měsíce už určitě vydrží.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám