Hlavní obsah

Nové knihy: Stryjová, Brown, Kalenda, Janoušek i Carey

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novinky nabízejí příběhy dvou vítězů OH v Berlíně 1936, módu olympijských oděvů, detektivní příběhy, audioknihu i komiks s Luciferem.

Článek

Dagmar Stryjová:

Alois Hudec

Nové knihy

Životní příběh olympijského vítěze v gymnastice v Berlíně roku 1936, předposledního z devíti dětí rodiny tkalce z malého městysu Račice nedaleko Vyškova na Moravě. Včetně zisku titulu mistra světa ve víceboji 1931 a při světovém šampionátu v Budapešti o tři roky později.

Mladá fronta, 168 stran, 249 Kč

James Brown:

Hrdinové ve člunu

Nové knihy

Neuvěřitelný příběh amerických veslařů, synů dřevorubců, dělníků a farmářů ze zapadlých městeček, kteří šokovali svět. Nakonec porazili i tým Německa, který vesloval pro Adolfa Hitlera na olympijských hrách v roce 1936 v Berlíně.

Moba, přeložil Jakub Kalina, 472 stran, 399 Kč

František Kalenda:

Pes, kocour a sirotek

Nové knihy

Osiřelý dvanáctiletý čeledín ve 12. století musí na radu otce Gastona prchat na Východ a v srdci tehdejšího křesťanského světa Konstantinopoli vyhledat strýce, který jediný zbyl z jeho rodu. Přidají se dcera loupeživého vladyky, její kocour a značně pochybný rytíř Samuel.

Vyšehrad, Meander, 168 stran, 368 Kč

Artur Janoušek:

Sklep

Nové knihy

Rozhovor dvou mužů – vraha a novináře. Vrah líčí, jak mu kdosi unesl dítě a zabil ho, on únosce následně vypátral a pomstil se. Realita je však jiná – smrt syna zavinil sám při autonehodě, nedokázal se s tím vyrovnat, a jeho podvědomí vyrobilo alternativní verzi.

Moba, 384 stran, 289 Kč

Kristina Ohlssonová:

Nechtění

Nové knihy

V rychlíku, který přijel na stockholmské nádraží, zmizela holčička. Policie začne podezřívat jejího otce, na jehož dopadení vynaloží veškeré síly. Na jiném místě ve Švédsku se zatím před mužem, kterého zpočátku považovala za vysněného prince, skrývá mladá žena...

Audiotéka, čte Michal Gulyáš, 13:20 hodin, 249 Kč

Šárka Rámišová, Lucie Swierczeková:

Móda pod olympijskými kruhy

Nové knihy

Nástupové oblečení sportovců na olympijských hrách od Athén až po Rio do Janeiro. Kniha plná unikátních fotografií a neznámých faktů. Hlavní důraz autorky kladou na oblečení československých a českých sportovců, nechybějí ale ani zajímavé zahraniční kolekce.

Mladá fronta, 160 stran, 349 Kč

Mike Carey:

Lucifer 10: Jitřní hvězda

Nové knihy

Souboj o nebeský trůn se blíží apokalyptickému konci. Armády se střetávají v krvavém boji a je načase, aby Lucifer vytáhl z rukávu poslední trumfy. Jenže budou mu v tomhle krutém boji na konci vesmíru stačit?

Crew, přeložil Štěpán Kopřiva, 192 barevných stran, 589 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám