Hlavní obsah

Akta X, Smrtonosná zbraň, remaky stále dokola. Nejsme líní, tvrdí televize

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Má smysl obnovovat desítky let staré seriály a filmy? Proč už nevymyslíte něco lepšího? Takovým otázkám novinářů čelí nejen manažeři americké televize Fox. A brání se: Nejsme líní.

Foto: Warner Bros

Smrtonosná zbraň

Článek

Dana Waldenová, nejvyšší šéfka skupiny Fox, dohlíží na velkou část americké televizní tvorby. Tuhle dámu novináři rozhodně nešetří. Návrat Akt X byl podle nich propadák a staronový seriálový projekt Smrtonosná zbraň podle mnohých zavání leností producentů. Je zjevné, že Fox se snaží snížit náklady na reklamu a marketing tím, že natáčí seriály, u kterých si dnešní třicátníci a čtyřicátníci řeknou „To mi něco připomíná“.

Waldenová tvrdí, že „je snadné generalizovat tyto rebooty (obnovení seriálu po delší době) jako lenost“. Příkladem je třeba Exorcista, navazující na horor z roku 1973. Využívá základní situaci filmu (kněz a mladá dívka posedlá démonem), ale jinak lidé z Foxu připsali spoustu vedlejších postav a epizodek. Naivního mladého kněze hraje Alfonso Herrera, exorcistu Ben Daniels a matku posedlé dívenky Geena Davisová.

„Trvalo nám dva roky vyřídit práva a najít správného scenáristu. Nechceme jen rebootovat, my těm projektům hodně věříme,“ tvrdí.

Výroba seriálu Smrtonosná zbraň s Claynem Crawfordem (Martin Riggs, kterého hrál Mel Gibson) a s Damonem Wayansem jako černošským kolegou je také v plném proudu. Podle sebevědomé Waldenové série překonala laťku nastavenou filmem. Tvrzení, kterému asi málokdo uvěří. Nicméně průzkumy na testovacích projekcích Foxu prý ukázaly, že diváci novinku přijímají velmi dobře.

Co s těmi Akty?

Foto: Studio Fox

Upoutávka na novou řadu seriálu Akta X

„Moc rádi bychom udělali další sezónu Akt X,“ poznamenal její kolega David Madden. Podle listu The Hollywood Reporter je si tím velmi jistý. ”Probíhají jednání se třemi protagonisty seriálu, tvrdě na tom pracujeme a brzy bychom chtěli mít další sezónu,“ plánoval v pondělí na tiskové konferenci.

David Duchovny, Gillian Andersonová a duchovní otec projektu Chris Carter by do toho zřejmě šli, ale reakce na obnovení Akt X v roce 2015 nebyly žádná sláva.

”Ten pořad byl velmi dlouho mimo obrazovku. Museli jsme do šesti epizod zahrnout spoustu let a bylo těžké zapadnout zpět do celé té mytologie,“ omlouvá nedostatky Waldenová. Zásadní změna tvůrčího týmu prý určitě nenastane. Carter má podle ní dohlížet na jakákoliv pokračování Akt X.

Reklama

Výběr článků

Načítám