Hlavní obsah

The Fellas ohlásili nové album singlem a klipem

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již 16. září vydá karlovarsko-pražská skupina The Fellas své druhé album Scarecrow. Nedávno je avizovala singlem a klipem It’s Not Fair.

It’s Not FairVideo: The Fellas

 
Článek

„Ta písnička je o tom, že strach je k ničemu, a jediné, co má smysl, je naděje. V dnešním světě je strach velké téma, lidé se často bojí věcí, kterých se bát nemusí,“ vysvětlil Právu kytarista Jan „Jonny“ Anděl.

Videoklip k písni je trochu kontroverzní, protože v něm hrají důležitou roli děti. Natočil ho režisér Víťa Hradil a pokouší se v něm najít okamžik, ve kterém strach v životě vzniká.

„Víťa má děti, já mám dítě na cestě, takže jsme o tom dlouze diskutovali. Shodli jsme se na tom, že počátek strachu je v okamžiku, kdy naši potomci hrají počítačové hry a neuvědomují si, že když v nich někomu ustřelí hlavu, jaké je to v realitě a jaké to má následky. Obáváme se toho, že děti mohou přestat mít schopnost rozlišovat mezi realitou a počítačovou hrou,“ dodal Anděl.

Album Scarecrow produkoval Danny Saber. Naváže na debut Robbery Blues, oceněný v roce 2011 Cenou Anděl za Objev roku. Charakteristický je pro ně akustický zvuk a silné melodie, také přichází s výrazným příběhem, který stojí na pozadí novinek.

„Prožil jsem prudký náraz, který mě přiměl zamyslet se nad svým životem a začít tak trochu znova,“ vysvětluje Jan „Jonny“ Anděl, hlavní autor nových skladeb. „Po hektické době, kdy jsem si nevážil svého zdraví a mnoha dalších věcí, jsem se z totálního přepracování psychicky zhroutil. Prožil jsem několik měsíců jen díky podpoře prášků, bojoval jsem se strachem ze smrti, objímal stromy v přírodě a doufal, že se dokážu znovu postavit na pódium.“

Reklama

Výběr článků

Načítám