Hlavní obsah

Detektivní Rapl, historický Mattoni, Doktor Martin i Češi v kosmu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká televize představila v úterý svůj podzimní program, který obsahuje rozmáchlejší historický seriál Já, Mattoni, detektivku Rapl, další řadu Stardance i humoristické pořady v podobě sitkomu Marta a Věra a satiry o českém kosmickém letu Kosmo.

Foto: KVIFF

David Švehlík bude Mattoni.

Článek

Rapl je tzv. spin-off oblíbeného seriálu Cirkus Bukowski. Vzal si z něj postavu Kuneše, kterého hraje Hynek Čermák, a režie se opět ujal Jan Pachl. „Je to výjimečný seriál. Parta policistů, to jsou všechno fantastičtí herci, a třinácti díly se táhne jejich osud. A k tomu je tam třináct ucelených případů i obrovská porce humoru,“ řekl herec Alexej Pyško.

Seriál Já, Mattoni chce obsáhnout šedesát let devatenáctého a dvacátého století optikou podnikatele Heinricha von Mattoniho (David Švehlík), muže, který obětuje osobní život ve prospěch svých cílů. Režisér Marek Najbrt prý natočil obraz doby i rodinných vztahů.

„Hlavním důvodem, který mě přiměl tuhle práci přijmout, byl jednoznačně scénář. Myslel jsem si, že přečtu jednu, dvě epizody a celou věc s klidným svědomím odmítnu. Přečetl jsem jich rovnou sedm a nestačil se divit, jak mě příběh pohltil,“ uvedl Najbrt.

Marta, Věra a Kosmo

Foto: Česká televize

Doktor Martin

Pokračuje i seriál Doktor Martin s Miroslavem Donutilem. „V každém dílu řeší zajímavý zdravotní problém, řeší ho doktor Martin se specifickým přístupem k životu a lidem. Kromě toho tam funguje vztahová rovina,“ řekl Donutil. V seriálu si zahrají také Lenka Vlasáková, Iva Janžurová, Zuzana Kronerová a Vilma Cibulková.

Foto: Česká televize

Seriál Kosmo

Vrací se rovněž pořad Stardance a sitkom Marta a Věra scenáristy Petra Kolečka. Novinkou je komediální cyklus Kosmo z dílny Tomáše Baldýnského. Vypráví o projektu české kosmické výpravy. Ukáže se, že státní projekt je totálně vytunelovaný, ale kvůli hrozbě pokuty z Bruselu je nutno nesmyslný nápad dotáhnout. Čtveřice neschopných kosmonautů cvičí ve zchátralém centru a ministr školství s tajemníkem to vše zaštiťuje.

Ze zahraniční produkce ČT uvede mimo jiné dánský seriál Vláda o zákulisí politiky nebo starší americkou klasiku ze světa tajných služeb Ve jménu vlasti. Pokračuje také výpravný Pan Selfridge a Panství Downton. Německý seriál Věž líčí osudy obyvatel socialistické NDR v roce 1982.

Reklama

Výběr článků

Načítám