Hlavní obsah

Nové knihy: Hofman, Brycz, Oyeyemi, Lukeš i Pernes

Právo, František Cinger

Novinky nabízejí příběhy pro děti, román o snech americké mladé dívky padesátých letech minulého století, ale i názory architekta Zdeňka Lukeše i historika Jiřího Pernese o „našem” roce 1953. Samozřejmě že vychází i komiks a audiokniha.

Článek

Ota Hofman:

Lucie a zázraky

Nové knihy

Moderní pohádka o tom, co se všechno může stát, když po světě běhá obživlý růžový plyšový pes. Lucie a Mikuláš jedou na výlet do zoo, kde Luciin pejsek způsobí řadu zmatků. Ta chce utéct a nastává kolotoč bláznivých situací a honiček…

Jota, 64 stran, 228 Kč

Pavel Brycz

Střídavá péče pro Kukačku

Nové knihy

Rozvod. Manželé svádějí bitvu o svou šestnáctiletou dceru. Oba chtějí dítě jen pro sebe. Ale soudkyně prosazuje střídavou péči. Matka však prohlásí, že manžel není biologický otec, a nevidí důvod, proč by měl uplatňovat nárok na dceru. Co bude dál?

Mladá fronta, 232 stran, 249 Kč, e-kniha 169 Kč

Helen Oyeyemi:

Dívka jménem Boy

Nové knihy

Boy vyrůstá bez matky v rodině krysaře, který na rozdíl od mytického krysaře z německé legendy lidi nepřitahuje, ale odpuzuje. I Boy od něj prchá a protlouká se Amerikou padesátých let, až nakonec skončí v náručí vdovce, jenž je otcem dívky jménem Snow.

Argo, přeložil Ladislav Nagy, 272 stran, 298 Kč

Jan Hlávka:

Kladivo na čaroděje. Bůh strachu

Nové knihy

Pokračování urban fantasy série. Když Prahou začnou kolovat části magického artefaktu, příměří jsou porušena a začíná nelítostný boj. Namísto prastarého zla se Felix Jonáš musí postavit své minulosti. Vychází jako příloha časopisu Pevnost 8/2016, samostatně od podzimu.

Epocha, 192 stran, 159 Kč

Daniel James Brown:

Hrdinové ve člunu

Nové knihy

Nikdo nečekal, že by posádka osmiveslice, složená ze synů dřevorubců, dělníků a farmářů ze zapadlých amerických městeček, mohla porazit elitní týmy. Nakonec porazila i tým Německa, který vesloval pro Adolfa Hitlera na olympijských hrách v roce 1936 v Berlíně.

Moba, přeložil Jakub Kalina, 416 stran, 399 Kč

Zdeněk Lukeš:

Psí vycházky 5. Fenomén Vinohradská třída

Nové knihy

Začíná se sice v centru, ale postupně se jde po Vinohradské třídě, která patří k nejdelším v Praze. Navzdory svému názvu neprochází jen čtvrtí Vinohrady, ale také Novým Městem, Žižkovem a Strašnicemi, projdeme také částmi obvodů Praha 1, 2, 3 a 10.

Nakladatelství Lidové noviny, 176 stran, 219 Kč

Jiří Pernes:

Zprávy z Prahy 1953

Nové knihy

Rozsáhlá studie zabývající se vývojem v Československu uvádí edici dokumentů (v českém překladu) s hlášeními  o situaci, která v roce 1953 do svých metropolí zasílali diplomaté z britské, sovětské a rakouské ambasády v Praze, tedy pohled přímých svědků událostí.

Academia, 412 stran, 350 Kč

Michael Burleigh:

Morální dilema. Dějiny druhé světové války

Nové knihy

Autor podrobně rozebírá bolestivé otázky, např. možnost letecky čelit probíhajícímu vyvražďování Židů, oprávněnost plošného bombardování i mnoho dalších situací, ve kterých se ve válce s nacistickým režimem lidské svědomí ocitalo mezi dvěma mlýnskými kameny.

Academia, přeložil Gerik Císař, 732 stran, 585 Kč

Ashlee Vance:

Elon Musk

Nové knihy

Elon Musk tvrdí, že dříve či později budeme nuceni osídlovat vesmír, a má v plánu kolonizovat Mars. Poté, co řidiči s nadšením jezdí v jeho automobilech na baterky, co jeho rakety přivážejí zásoby na Mezinárodní vesmírnou stanici, se vize nejeví až tak nereálnou.

OneHotBook, čte Filip Švarc, CD mp3, 12:49 hodin, 369 Kč

Scott Snyder:

Batman: Smrt rodiny

Nové knihy

Joker je zpátky. S jeho obličejem sice není všechno v pořádku, ale úsměv má stále jako přišitý a hlavu plnou nápadů, jak zničit Batmana. Tentokrát to hodlá vzít opravdu důkladně. Nestačí mu zničit temného rytíře. Chce zabít všechny. Zvládne Batman zachránit město i své blízké?

Crew, přeložil Štěpán Kopřiva, 176 stran, 449 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám