Hlavní obsah

Vyjde The Gouster, nepublikované album Davida Bowieho

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příznivci letos v lednu zesnulého britského hudebníka a zpěváka Davida Bowieho se mohou těšit na nový box. Bude se jmenovat Who Can I Be Now? (1974 až 1976) a obsahovat bude i dosud nevydané album The Gouster, které bylo jakýmsi základem úspěšné studiové desky Young Americans (1975). Datum vydání kolekce je 23. září.

Foto: Sony Music

David Bowie zemřel 10. ledna 2016.

Článek

Album The Gouster přinese sedm skladeb. „Slovo Gouster pro mě bylo neznámé, ale David ho znal jako výraz označující oblečení, které nosili v šedesátých letech v Chicagu afroameričtí teenageři. V kontextu alba podle něho znamenalo spíše něco jako názor, hrdý postoj. Davida i mě tehdy omámil soul. Byli jsme fanoušky seriálu Soul Train. Nebyli jsme mladí, talentovaní a černí, ale byli jsme si jisti, že jsme chtěli udělat velkolepé soulové album, což bylo trochu bláznivé. Předběhli nás nakonec průkopníci jako The Righteous Brothers,“ uvedl na margo nahrávky producent a častý spolupracovník legendárního muzikanta Tony Visconti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám