Hlavní obsah

Natočí scénu ve sprše s Rihannou? Vytěžování Psycha nebere konce

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hitchcockův film Psycho už inspiroval hromady pokračování, odvozenin a parodií. V aktuálním americkém seriálu Batesův motel, který patří do stejné kategorie, si nyní zahraje popová hvězdička Rihanna, informoval server The Hollywood Reporter.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Rihanna

Článek

Rihanna má hrát postavu Marion Craneové, která byla v původním filmu zásadní. Stala se obětí psychopata ve sprchové scéně, která už dávno vešla do učebnic.

Batesův motel také volně vychází z Blochova románu Psycho, ale je už hodně posunutý. Dějově jde o tzv. prequel (dílo, které líčí, co se stalo před začátkem jiného díla), paradoxně se ale odehrává v současných kulisách fiktivního městečka White Pine Bay, kde se usadí vdova Norma Batesová s dospívajícím synem. Seriál má pátou řadou skončit.

„Chtěli jsme tu ikonickou roli dostat do současného světla a předělat ji smysluplným vzrušujícím způsobem. Slyšeli jsme, že Rihanna je fanoušek seriálu a my jsem její velcí fanoušci, takže nastalo dokonalé setkání kreativity a osudu,” tvrdí výkonní producenti Carlton Cuse a Kerry Ehrin.

Foto: Paramount Pictures

Janet Leighová v klasickém Psychu (1960)

Ve čtvrté řadě seriálu Norma Batesová zemřela. „Pátá řada bude o tom, jak se náš seriál protne nebo přesněji řečeno spíše neprotne s událostmi v Psychu,” prozradili producenti.

Postava Normana Batese bude hodně blízko té z klasického Hitchcockova filmu. Některé události z filmu se sice také stanou, ale výsledek bude jiný. Závěr autoři pochopitelně prozradit nechtějí.

Dosavadní filmové pokusy popové hvězdičky Rihanny byly spíše nanicovaté. Objevila se v divné komedii Bravo Girls: Všechno nebo nic, v akčním filmu Bitevní loď nebo v muzikálu Annie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám