Hlavní obsah

Debbi a Marcell mají rádi nečekaná setkání

Právo, Jaroslav Špulák

Zpěvačka Debbi vydala před několika dny nový singl Hard To Believe. Písničku připravila a nazpívala s Marcellem, frontmanem olomoucké rockové kapely No Distance Paradise. Je předzvěstí jejího třetího alba, připravovaného s producentem Dušanem Neuwerthem.

Foto: Lucie Levá, Právo

Marcell a Debbi spojili své hlasy v duetu Hard To Believe.

Článek

„Byl jsem požádán, abych napsal písničku pro Debbi. Myslím si, že to byl nápad producenta,“ říká Marcell. „Měl jsem doma jednu, o které jsem byl přesvědčený, že by se do jejího repertoáru hodila. Nakonec došlo poměrně rychle k její studiové realizaci. V průběhu nahrávání ale dospěl Dušan k závěru, že by jí prospěly dva hlasy, ženský a mužský. Poslal jsem mu demosnímek, který jsem nazpíval, takže můj hlas znal. A tak přišel s návrhem, abych zpíval s Debbi.“ Do té doby se prý se zpěvačkou osobně neznal.

Není to první duet, který Debbi nazpívala. Spolupracovala již s raperem Lipem a na jejím druhém albu Love, Logic & Will (2013) je písnička How Can I Resist You, duet s Ivanem Králem. „S Ivanem to bylo zvláštní, protože jsme písničku nazpívali odděleně a takzvaně přes oceán. Já tady a Ivan v Americe,“ usmívá se Debbi.

Pokud jde o Hard To Believe, vybrala si ji podle svého gusta. „Sešlo se mi více písniček, které aspirovaly na to být novým singlem. U mě je to vždycky tak, že si je musím zazpívat, abych zjistila, jestli mi opravdu sedí. Jen poslechnout si je mi nestačí. Hard To Believe se mi velice líbila a rozhodli jsme se, že se hned pustíme do nahrávání,“ pokračuje Debbi.

Text písničky ale dostal trochu jiný význam ve chvíli, kdy jej Debbi a Marcell pojali jako duet. „Původně to byl pohled zpěváka a muzikanta na svět. Cítil jsem se být trochu nepochopený, o tom ta písnička je. Jakmile vznikl duet, význam se posunul a není z textu až tak patrný. Myslím si, že mu to prospělo, protože mám rád, když text dává prostor pro posluchačovu fantazii,“ říká Marcell.

„Myslím si, že spolupráce mají vznikat náhle a nepřipraveně, má to být nečekané setkání. Tak se mi to líbí,“ vyjadřuje se Debbi. „Tahle písnička bude součástí mé chystané desky a je klidně možné, že na ní bude i nějaká další Marcellova skladba. Album vyjde příští rok.“

Reklama

Výběr článků

Načítám