Hlavní obsah

Mika ve středu přiveze do Prahy radost a energii

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve Foru Karlín v Praze vystoupí ve středu večer britský popový zpěvák Mika. České diváky příjemně potěšil loni na festivalu Colours of Ostrava, který jeho vystoupení uzavíralo. V sále se ale u nás představí ve středu poprvé. Vstupenky na koncert jsou stále v prodeji.

Foto: Colours of Ostrava/Matyas Theuer

Mika přijede do Prahy poprvé.

Článek

Mika, vlastním jménem Michael Holbrook Penniman Jr., je rodák z Libanonu, odkud však jeho rodina emigrovala, když mu byl rok. Do devíti let žil v Paříži, pak se jeho rodina přestěhovala do Londýna.

BBC ho ve své výroční anketě BBC Sound of označila jako hudebního nováčka roku 2007. Kariéru odstartoval singlem Relax, Take It Easy, který je na jeho debutovém albu Life In Cartoon Motion (2007). Díky němu získal Brit Award pro britský objev roku.

V roce 2009 přišel s druhou deskou The Boy Who Knew Too Much a v roce 2012 s nahrávkou The Origin Of Love. Loni v červnu uvedl na trh album No Place in Heaven.

Role Mikovy předskupiny se ujmou naši Lake Malawi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám