Hlavní obsah

Přípravy na koncert AC/DC jsou v plném proudu. Zvon už visí na pódiu

Právo, Jaroslav Špulák, Martin Skřivan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na letišti v pražských Letňanech jsou v plném proudu přípravy na nedělní koncert australské skupiny AC/DC. Staví se pódium, tradiční obrovský zvon už na něm visí a kapela dorazí do Prahy během soboty.

Foto: Milan Malíček, Právo

Na pódiu v Praze už visí tradiční obrovský zvon

Článek

Před polednem provedl novináře koncertním prostorem Dale Skjerseth, production manažer AC/DC. Prozradil, že pódium, které v areálu roste, je jedno ze tří, jež má skupina na probíhajícím turné k albu Rock or Bust k dispozici.

„Konstrukci každého z těch tří pódií, která jsou v Evropě, vozí sedmnáct kamiónů. Dalších třicet přepravuje produkci a jezdí s nimi ještě sedm autobusů,“ vysvětlil. V době, kdy se věnoval novinářům, technici právě zdvíhali na pódiu legendární obrovský zvon, který ke koncertům skupiny AC/DC patří. Skjerseth prozradil, že je vyrobený z laminátu.

Foto: Milan Malíček, Právo

V pražských Letňanech roste pódium pro nedělní koncert australské skupiny AC DC. Na snímku pořadatel koncertu Robert Porkert.

„Na každou show ještě máme k dispozici dvanáct děl. Pokud jde o pyrotechnické efekty, první velké budou na začátku koncertu. Další přijdou při skladbě Highway To Hell a obrovský ohňostroj bude na konci,“ řekl.

Foto: Milan Malíček, Právo

V pražských Letňanech roste pódium pro nedělní koncert australské skupiny AC DC.

Ubezpečil, že aparatura je tak moderní a výkonná, že bude dobře slyšet na všech místech v areálu. Pokud jde o zdravotní stav zpěváka W. Axla Rose, který při prvních koncertech turné seděl v křesle kvůli zranění nohy, je lepší a momentálně už prý při koncertech i chodí. „Záleží na tom, jak se bude cítit. Má volbu, nyní může sedět a může také chodit,“ řekl Skjerseth.

Očekává se šedesát tisíc diváků

Robert Porkert, šéf pořádající agentury Live Nation, Novinkám.cz řekl, že koncert AC/DC je jeden z největších, který kdy uspořádala. „Je rozhodně největší letošní a je i největší za posledních několik let. Svou velikostí se blíží koncertu Rolling Stones na Letné v roce 2003,“ vysvětlil.

Foto: Milan Malíček, Právo

Křeslo pro zpěváka Axela, který má zlomenou nohu.

Koncertní plochu začali na letišti v Letňanech vytvářet v pondělí 16. května. Porkert zavzpomínal i na situaci z letošního března, kdy skupina AC/DC oznámila, že přerušuje americké turné, neboť zpěvák Brian Johnson má od lékařů kvůli ohrožení sluchu zakázáno zpívat a kapela hledá náhradu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Producent Dale Skjerseth.

„V tu chvíli jsme věděli, že AC/DC řeší dvě možnosti. Buď koncert zruší a zklamou tak statisíce fanoušků, anebo najdou zpěváka. To byl ale trochu problém, protože jakýkoli výborný zpěvák z nějaké revivalové kapely by v čele AC/DC způsobil to, že by šlo zase jen o revival. Nakonec se dohodli s Axlem. Osobně jsem přitom prvním zprávám, že by to měl být právě on, moc nevěřil. Teď si ale myslím, že je to výborné řešení a uvidíme tím pádem něco unikátního,“ řekl Porkert.

Prozradil také, že skupina přiletí do Prahy během soboty a na koncert v neděli dorazí asi šedesát tisíc diváků. Vstupenky budou v prodeji i na místě před koncertem.

Reklama

Související témata:

Související články

AC/DC přijedou do Prahy s Axlem

Australská skupin AC/DC na svém facebookovém profilu i na webových stránkách potvrdila, že 22. května v Praze vystoupí. Nepřijede ale se svým zpěvákem Brianem...

W. Axl Rose rozdělil fanoušky AC/DC

Pořadatelská agentura Live Nation v pondělí potvrdila, že se koncert skupiny AC/DC 22. května v Praze uskuteční. Zpěvákem kapely však bude William Axl Rose,...

Výběr článků

Načítám